Bartumeu deixa Estrasburg per centrar-se en les eleccions

Autor:
Font:
Publicat el: 4 d'Abril de 2008

El Periodic d'Andorra 

Enric Guinart

El president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, deixarà el càrrec com a membre de la delegació del Consell General davant de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa per tal de poder-se centrar exclusivament en la preparació de les eleccions generals de l’any vinent en les quals repetirà com a candidat a cap de Govern liderant els socialdemòcrates després que el Comitè Directiu del PS ratifiqués dimecres al vespre la seva candidatura.

I és que en l’ordre del dia de la sessió ordinària del Consell General del dimarts vinent, està fixat, entre d’altres, el nomenament d’un membre titular i d’un suplent de la delegació del Consell General davant de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. A la vegada, els citats nomenaments només podien respondre a la renúncia d’un dels membres actuals ja que el mandat encara no està esgotat. En aquest sentit, totes les hipòtesis apuntaven al líder de l’Alternativa que recentment va comunicar al Grup Parlamentari el seu desig d’abandonar el càrrec per dedicar-se en cos i anima a la política interna del país. Aquesta hipòtesi va ser confirmada ahir pel mateix Bartumeu que va avançar que si el Consell General hi dóna el vistiplau el seu càrrec el passarà a ocupar el conseller general, Vicenç Alay, (antic suplent de Bartumeu) mentre que la suplència l’assumirà la consellera Maria Pilar Riba.

VALORACIÓ POSITIVA // Després de “molts dies i moltes hores de feina” a Estrasburg, el líder de l’Alternativa va fer un balanç molt positiu de la seva última etapa a l’ens europeu: “L’únic que puc dir és que he après moltes coses de tots aquests anys d’estar treballant a dins del Consell d’Europa”. Una satisfacció que també ve donada perquè “se m’ha confiat repetidament informes a presentar” i diferents càrrecs com la vicepresidència primera de la subcomissió de drets de l’home, i pel “fet de representar el grup socialista i la comissió que entrevista els candidats a jutge del Tribunal europeu i representar tota l’Assemblea a través de la comissió del grups d’estats contra la corrupció”.

pdf3.jpg