Renovar-se en temps de crisi

Autor: JONATAN FONTAN
Font: BON DIA
Publicat el: 16 de Novembre de 2011

En els últims anys, marcats per una crisi internacional, hem pogut sentir per boca dels “líders de nacions poderoses, grans experts econòmics, cracs de les finances” del nostre entorn, inclòs el més  proper, que només hi ha una manera de sortir -se’n: innovant.

Hem pogut veure com noves empreses han sabut crear mercat allà on semblava que no n’hi havia o aprofitant recursos existents desaprofitats per crear d’aquesta manera nous negocis, noves maneres de vendre o de produir.
– Webs de compres col·lectives: Groupalia, Letsbonus…
– Lloguer de cotxes per hores: Avancar BCN.
– Biotecnologies.
– …
Moltes d’aquestes idees han estat posades en marxa per gent jove, valenta, moltes vegades amb un bagatge lleuger en el món empresarial i dels negocis, que ni tan sols comptaven amb el suport de gent poderosa i reconeguda dins dels sectors corresponents, però que han tingut la valentia de creure en els seus projectes i en les seves conviccions per llançar-s’hi, crear les seves empreses, treballar de valent i aconseguir resultats positius.  Avui dia alguns d’aquests joves amb idees renovades, amb noves maneres de fer, que no estan tan marcats per fer les coses com sempre s’han fet, són els que marquen les tendències en els seus sectors, mercats  o especialitats. El que volem transmetre a la ciutadania d’Encamp i del Pas de la Casa és que la nostra llista de PS+Independents la integren persones que, si bé han tingut una activitat política important, no havien fet encara el salt a la primera línia política.

Es tracta d’un conjunt de persones que, provinents d’àmbits diferents, tenen una trajectòria personal i professional vinculada a diversos entorns associatius i estan implicades en les qüestions públiques, professionals i personals en els camps de la gestió, anàlisi de situacions i realització de projectes. La nostra llista no compta amb la benedicció de gent poderosa de la parròquia, però del que no hi ha cap dubte és que tenim ganes de treballar (i moltes!).

Creiem en el projecte que hem dissenyat tots junts. Hem analitzat el nostre programa des dels diversos punts de vista que pot aportar cada un de nosaltres: econòmic, social, cultural i, també, ideològic. La nostra candidatura presenta noves maneres de fer i nous plantejaments. I persones suficientment capacitades per tirar-les endavant i aportar-nos a tots una estabilitat econòmica i social en un període de crisi com l’actual. Una renovació d’idees, de la manera d’entendre la política que va acompanyada de nous projectes i que, alhora, encaixa perfectament amb la voluntat de donar continuïtat a les bones accions engegades i implantades pels nostres companys els darrers anys. Sabem que no han estat uns anys fàcils i que la crisi ens fa veure que tampoc ho seran els propers quatre anys. Per encarar aquesta nova etapa veiem més necessària la renovació de persones i plantejaments que proposem amb la nostra candidatura. De la mateixa manera que en algun moment de les seves vides, tant personals com professionals, els joves emprenedors que hem esmentat al principi d’aquest article van creure en el que feien i en els seus projectes, des de la candidatura de PS+Independents, encapçalada pel Joan Sans, sabem que les propostes que farem arribar a casa comuna són les que garantiran i permetran:

– un creixement econòmic sostenible i ordenat de la parròquia,
– una gestió eficient dels pressupostos,
– una millora de la qualitat de la vida
– i el foment de la participació ciutadana.

Les paraules jove i desconegut en moltes situacions d’estagnació, ja sigui econòmica, ideològica i fins i tot personal, són sinònimes de renovació i creativitat. Aquests han estat els requeriments principals que ens han permès configurar la nostra llista de PS+Independents d’Encamp i el Pas de la Casa.