El PS vol saber l’abast del Consell Assessor de Salut

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 20 d'Octubre de 2011

El Grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura sis preguntes per saber quin és el funcionament i l’abast del Consell Assessor de Salut i Benestar. La consellera general Sílvia Bonet va entrar aquest dimarts passat les preguntes que hauran de ser respostes per escrit pel Govern.

Bonet manifesta la seva preocupació perquè «no es prenguin decisions de forma precipitada» que podrien arribar a suposar «conflictes, confrontacions i malestars, generant intranquil·litat en els ciutadans i ciutadanes i preocupació entre els professionals».

Bonet assenyala en l’argumentació de les preguntes que «és important que les modificacions tant del model sanitari com del sistema sanitari es facin pactant amb tots els professionals sanitaris i arribant a acords amb criteris basats en l’evidència científica per no disminuir la qualitat assistencial». A més, considera que «no s’haurien de donar missatges que facin referència a possibles retallades a sanitat, sinó que s’hauria de destacar que es vol mantenir i argumentar la qualitat del sistema de salut amb els criteris de sostenibilitat». En aquest sentit, la consellera socialdemòcrata enten que «el Consell Assessor té com a funcions assessorar sobre millores del sistema sanitari, proposar actuacions, elaborar informes i dictàmens sobre iniciatives que es puguin plantejar».

CONSTITUCIÓ / El Consell Assessor de Salut i Benestar (CASB) va dur a terme la reunió constitutiva el mes passat. L’organisme s’ha marcat les línies prioritàries a treballar fins al maig de l’any vinent. Entre elles hi figuren l’elaboració d’una llei d’ordenació de professions de la salut, per definir millor la cartera de serveis i la distribució dels recursos sanitaris.

Dins d’aquestes línies de treball també hi destaquen l’establiment dels indicadors de salut, activitat i qualitat, la implementació del DMP (documentació mèdica personal), la llei del medicament o l’actualització de la nomenclatura de la CASS.

pdf3.jpg