Enfront de la inactivitat del Govern necessitem proposicions i actuacions per al reflotament econòmic

Autor: DAVID RIOS
Font: BONDIA
Publicat el: 17 d'Octubre de 2011

No es pot dir que la productivitat del Govern de DA sigui gaire intensa. Després de cinc mesos al Govern, cinc iniciatives legislatives es poden considerar una producció més aviat minsa. El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) també és un fidel reflex de la inactivitat del Govern, ja que setmana rere setmana només hi consten nomenaments i unes quantes adjudicacions.

Sembla com si el país hagués tornat a vuit anys enrere, quan tot funcionava sol i semblava que la prosperitat ens rodejava a tots. Quan el Govern de torn únicament tenia la preocupació de com es podia gastar els diners que ingressava i quan els ciutadans pràcticament no es preocupaven de les decisions que prenien els polítics. Així tenim el país avui.

El 29 de setembre, en una sessió de control al Govern, el grup parlamentari socialdemòcrata va preguntar què pensava fer el Govern en relació amb els 30 compromisos per reactivar l’economia sorgits de la taula de treball promoguda pel Govern socialdemòcrata el 16 de juliol del 2009, i en la qual van participar tots els agents econòmics del país. Alguns d’aquells compromisos resten per complir, ja sigui perquè el calendari establia l’execució per més endavant o perquè al seu moment no es va aprovar al Consell el pressupost necessari per executar- los.

En aquella sessió del 29 de setembre del Consell, el ministre d’Economia i Territori va admetre que recolliria moltes de les accions compromeses, que les considerava oportunes i necessàries i es comprometia a tirar-les endavant. Les lleis de patents i de marques, implantar la signatura electrònica a l’administració, millorar els procediments de duana i crear una borsa de treball per a estudiants a l’estranger són algunes de les accions que el ministre es va comprometre a executar. Després d’aquella sessió… silenci.

Ens trobem en una situació paradoxal: hi ha foc a l’economia andorrana però el Govern no es mou.

No admetríem mai que davant d’un incendi d’un edifici el cap de bombers estigués cinc mesos a prendre decisions amb els camions a les casernes i mentrestant anés fent rodes de premsa explicant la situació i com pensen apagar el foc.

Els socialdemòcrates ens vam comprometre a fer una oposició constructiva. Durant aquests mesos hem observat un Govern que no actua i a més es queixa que proposem mesures de reactivació econòmica que estan destinades a evitar els efectes de la recessió. Els socialdemòcrates seguirem treballant impulsant iniciatives legislatives com la llei de l’IVA o la llei de mesures de reactivació econòmica i, sobretot, no ens cansarem de demanar al Govern que, davant de la situació en què es troba avui el país, actuï.

pdf3.jpg