Bartumeu adverteix que «no farem aplaudiments acrítics»

Autor: E.O.G.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 27 de Setembre de 2011

El grup parlamentari socialdemòcrata va celebrar ahir al matí una reunió per preparar l’entrevista que ha de mantenir el seu president, Jaume Bartumeu, amb el cap de Govern, Toni Martí, el proper divendres. Bartumeu va explicar que el seu plantejament és el d’anar a escoltar i estendre la mà per arribar a acords, però va advertir que «no farem aplaudiments acrítics».

Amb aquestes darreres paraules Bartumeu recordava que fa dies té la «mà estesa al buit» i comentava que si s’ha de parlar de pactes d’estat, primer cal tractar qüestions concretes i no esperar el suport socialdemòcrata sense més.

LA FEINA AL CONSELL GENERAL / D’altra banda, en la reunió del grup també es van analitzar i preparar qüestions que el grup té damunt la taula. El president dels consellers socialdemòcrates va destacar la proposició de llei del tabac entre les que estan pendents. En aquest sentit, Bartumeu va recordar que aquesta qüestió deriva de la iniciativa legislativa popular impulsada durant la legislatura anterior, a la què s’havien compromès a tirar endavant, sigui «sols o acompanyats».

Igualment, i amb més urgència en el temps, els consellers del Partit Socialdemòcrata van preparar la sessió del Consell General d’aquest dijous. En aquesta, els consellers formularan nou preguntes al Govern per mirar d’esbrinar quan es preveu portar a ratificació parlamentària l’acord monetari, tenint en compte que aquesta signatura comportarà diverses modificacions legislatives. Els consellers de l’oposició també s’interessaran per com quedaran els diferents organismes que depenen de Govern. D’una banda, es vol conèixer quin model de ràdio i televisió públiques es defensa, i quines i quantes reduccions de personal pensa promoure i amb quin calendari. També plantejaran dues preguntes en relació a Andorra Turisme, d’una banda per saber quina composició té actualment, i de l’altra per conèixer quin càrrec ocupa i quin salari percep Betim Budzaku.

pdf3.jpg