El PS diu que el retard en la llei d’horaris és cosa de DA

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 14 de Juliol de 2011

el grup parlamentari socialdemòcrata lamenta que «el Govern hagi intentat traslladar-los la responsabilitat que la liberalització dels horaris comercials no s’apliqui a l’inici d’agost». Els socialdemòcrates, en un comunicat que van enviar ahir a la tarda, assenyalen que l’endarreriment en la tramitació del projecte de llei és responsabilitat de DA, que no hauria complert els terminis anunciats, i asseguren que, per part seva, no van qüestionar en cap moment la via d’urgència ni van demanar una pròrroga per examinar el text i presentar esmenes «en un acte evident de responsabilitat, precisament perquè no es produís cap endarreriment en la tramitació».

Així mateix, el grup socialdemòcrata reitera la seva «disponibilitat i voluntat d’acudir a un ple del Consell General la primera setmana d’agost», de manera que la promulgació de la llei no s’hagi d’endarrerir fins al setembre.

Els socialdemòcrates recorden que el Govern va presentar als agents econòmics i socials la proposta de modificació dels horaris el 6 de juny passat i que, malgrat que el calendari inicial que els van trametre fixava el 16 de juny com a data per entrar el projecte de llei a tràmit parlamentari, el registre efectiu al Consell General no es va fer fins al 23 de juny – «una setmana més tard de la data anunciada pel Govern».

La Sindicatura va admetre a tràmit el projecte el 27 de juny, «onze dies més tard de la data que el Govern havia assenyalat per a l’inici de la tramitació». Com que s’havia entrat amb caràcter d’urgència, es va obrir un període de set dies i mig per presentar esmenes. En aquest sentit, el PS va presentar una esmena a la totalitat i tres esmenes a l’articulat el dia 7 de juliol, data en què s’acabava el termini, « a les 11.13 hores del matí».

CONSELL QUE ES PODRIA REUNIR ABANS / El grup parlamentari socialdemòcrata posa de relleu que el Consell General es podria reunir el 18 de juliol per analitzar l’esmena a la totalitat, però que la Comissió Permanent va acordar convocar una sessió per al 28 de juliol «únicament perquè així ho ha volgut Demòcrates per Andorra», ja que els socialdemòcrates només tenen una representant en aquest òrgan.

Pel que fa a les esmenes a l’articulat, després del rebuig previsible de l’esmena a la totalitat en aquest primer ple del Consell General, els socialdemòcrates expliquen que aquestes hauran de ser debatudes a la comissió legislativa corresponent –en aquest cas, la d’Economia– i que ells mateixos van estar d’acord que això es podria fer l’endemà mateix del ple en qüestió. És a dir, la comissió legislativa es podria reunir el 29 de juliol, atès que la data fixada finalment per al ple és el 28.

El comunicat insisteix en el fet que el dilluns dia 1 d’agost, o qualsevol altre dia de la primera setmana d’agost, es podria reunir el ple del Consell General i votar definitivament el text. A més, afegeix que si es convoqués una sessió del Consell General el dia 21 de juliol en comptes del 28, tot aquest calendari s’escurçaria encara més.

El grup del PS afirma que «les declaracions dels ministres d’Economia i Turisme, situant indefectiblement la promulgació de la llei al mes de setembre, indiquen clarament que no volen que es pugui reunir el ple del Consell General la primera setmana d’agost». Per tot, el PS conclou que és el Govern i el grup demòcrata els que han endarrerit la tramitació parlamentària de la llei d’horaris.

pdf3.jpg