El PS esmena el text d’horaris i vol que el Dia de la Constitució sigui festiu

Autor: AGÈNCIES
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 8 de Juliol de 2011

El grup parlamentari socialdemòcrata va presentar ahir una esmena a la totalitat al projecte de llei de modificació dels horaris comercials, així com tres esmenes més a l’articulat, dues amb l’objecte que es mantingui el Dia de la Constitució com a festiu obligatori.

Així, s’ha presentat una esmena a l’exposició de motius del projecte de llei per eliminar la referència a la possibilitat de suspendre el tancament obligatori del comerç el 14 de març, Dia de la Constitució, quan s’escaigui en cap de setmana o en un període de previsible afluència turística. En aquest sentit, també s’ha esmenat l’article 4, apartat 2, que és el que facultaria el Govern per determinar reglamentàriament la suspensió del tancament obligat el Dia de la Constitució.

Els socialdemòcrates consideren que el Dia de la Constitució “és una diada de festa nacional com a mínim de rang idèntic (més aviat superior) al del dia de Meritxell”. Per això creuen que “no es pot separar el nivell de reconeixement institucional d’un i altre dia” i afegeixen que “no és admissible pretendre degradar el rang del Dia de la Constitució establert en la Llei de 8 d’octubre de 1998 ni menystenir-lo”.

D’altra banda, la tercera esmena pretén suprimir de l’exposició de motius un paràgraf en què s’afirma que la flexibilització dels horaris comercials permetrà generar activitat i influirà positivament en les rendes dels treballadors i l’ocupació laboral, ja que creuen que això és subjectiu.

pdf3.jpg