El PS demana informació de com ho ha fet el Govern per abaixar lloguers

Autor: M. PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 5 de Juliol de 2011

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va anunciar que des del seu grup han decidit presentar una demanda d’informació per conèixer exactament quin són els contractes d’arrendament que el Govern ha renegociat i com s’ha aconseguit la rebaixa.

De fet, dijous passat el ministre de Finances, Jordi Cinca, va anunciar que amb aquesta mesura ja s’havia aconseguit un estalvi de “900.000 euros anuals”.
Segons va explicar Bartumeu, el conseller general del PS David Ríos ha presentat la demanda d’informació per tal que el Govern li trameti còpia de tota la documentació que ha patit modificacions per poder fer “el seguiment i control de la qüestió”.

El president del grup socialdemòcrata va donar a conèixer la iniciativa en la roda de premsa posterior a la junta de presidents que va tenir lloc ahir al matí i en la qual es va atribuir el projecte de llei de modificació de la Llei del sòl a la comissió de Política Territorial i Urbanisme i el projecte de modificació de la Llei d’horaris comercials a la comissió d’Economia.

Respecte a aquesta última qüestió, Bartumeu va recordar que aquest dijous el grup parlamentari socialdemòcrata presentarà una esmena a la totalitat i esmenes a l’articulat. En aquest sentit va explicar que des del PS entenen que la llei d’horaris que havien fet anteriorment “és bona” i no entenen que es doni un tracte diferent a les festivitats de Meritxell i el dia de la Constitució, ja que des del seu punt de vista el 14 de març és prioritari.

La junta de presidents que es va celebrar ahir també va distribuir els representants dels grups parlamentaris a les delegacions internacionals de la Unió Interparlamentària, l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia i l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània.

D’altra banda, Bartumeu va mostrar-se molest per la forma com s’ha nomenat el nou raonador del ciutadà i va recriminar a DA que no se’ls hagués demanat l’opinió tot i que en un primer moment s’havia acordat així. El president del grup parlamentari socialdemòcrata també va explicar que estan estudiant la possibilitat de proposar a Toni Martí un candidat per renovar el consell d’administració de l’INAF, però no va avançar noms.

PROPOSICIÓ DE LLEI DE L’IVA, SI EL GOVERN NO LA FA

Jaume Bartumeu va tornar a deixar clar ahir que el PS està disposat a presentar una proposició de llei de l’IVA si el Govern no mou fitxa: “Nosaltres presentarem la proposició de llei de la imposició general indirecta en cas que el Govern continuï en la posició actual de no dir res.” El calendari es manté, si la primera setmana de setembre no hi ha una proposta en ferm de l’executiu, el PS entrarà el projecte de l’IVA que ja havien fet i que fins i tot s’havia debatut al Consell General. De fet, el ministre de Finances, Jordi Cinca, que va anunciar que el nou impost no s’aplicarà abans del juliol de l’any que ve, però en canvi va assegurar que s’aprovaria abans d’acabar el 2011, tampoc va fixar una data concreta. Tot plegat per poder deixar un marge, com a mínim de mig any, abans no s’apliqui l’impost. Bartumeu, per altra banda, va indicar que de moment és l’única proposició de llei amb què està treballant el grup, però que malgrat tot no descarten estudiar-ne d’altres. Això sí, no es presentarien fins al pròxim curs polític.

pdf3.jpg