Turisme vol senyalitzar els punts d’interès per fer itineraris amb cotxe

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 15 d'Abril de 2011

El ministre en funcions de Turisme i Comerç, Claude Benet, va explicar ahir que el Govern ha iniciat un projecte per tal d’identificar diversos punts d’interès que permetin establir rutes turístiques per fer amb cotxe. Segons Benet, de moment hi ha 14 punts detectats que es condicionaran amb un espai d’aparcament i taules d’observació amb explicacions per tal que els turistes puguin conèixer el país.

“La voluntat és que es pugui visitar Andorra a peu, amb bici i amb cotxe”, va explicar el ministre. En aquest sentit va indicar que malgrat que el canvi de Govern és imminent, el projecte “ja s’ha iniciat i està previst que el juliol s’hagi acabat”. Benet va fer aquestes explicacions durant la presentació d’un nou monòlit informatiu que s’ha instal·lat a la frontera del riu Runer i que vol “simbolitzar que som un país turístic, amb cultura i natura”, a més d’intentar modificar el caire més “econòmic” que dóna la senyalització d’entrada al país. L’acció s’emmarca en el projecte de millora dels indicadors patrimonials i turístics que ha permès instal·lar i restaurar una setantena de cartells amb un cost de 74.251,45 euros. A banda d’aquestes millores, Benet va informar que també s’estan col·locant 35 cartells per senyalitzar els rius i els ponts del país.

CONFLICTE AMB PYRENAIR

Per altra banda, el ministre en funcions de Turisme i Comerç va explicar que la decisió definitiva sobre la resolució del conflicte amb Pyrenair no es prendrà fins a la celebració del proper consell d’administració d’Andorra Turisme. Benet va qualificar “d’insuficient” l’oferta presentada per la companyia aèria per tal de compensar la cancel·lació dels vols i va manifestar que el procediment havia estat “poc elegant”. Claude Benet es va mostrar “decebut” de com han anat les coses i va reiterar que no es vol deixar aturar el procés. Amb tot, va indicar que la dels tribunals seria l’última via que s’utilitzaria.

pdf3.jpg