Bartumeu es compromet a trobar una solució per als eventuals

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 31 de Març de 2011

El cap de llista del Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEPA), el Sindicat de la Policia (SIPA), la plataforma de sindicats de l’Administració general i, ja a la tarda, amb els agents del Centre Penitenciari de la Comella.

Amb motiu de la trobada amb els professionals de l’ensenyament públic, Bartumeu ve comentar les injustícies que es donen amb els treballadors eventuals i va afirmat que el PS treballarà per trobar la manera d’anar situant els «antics ensenyants» que estan contractats des de fa anys com a eventuals i que perjudiquen l’estabilitat dels claustres educatius, a més de ser una situació poc favorable per als educadors en qüestió. Bartumeu també va parlar de les respostes que ha donat a un qüestionari realitzat per la plataforma de sindicats, de la publicació d’un edicte per buscar un comissari extern al cos de Policia i de la situació del centre penitenciari.

Segons el candidat a la reelecció com a cap de Govern, la situació dels eventuals a l’ensenyament públic genera moltes injustícies. «Nosaltres ja en vam resoldre una», va dir Bartumeu, en relació amb el fet que es contractessin treballadors al setembre i, al juny, se’ls acomiadés per tornar a contractar-los al setembre següent. Segons Bartumeu, resoldre aquesta situació ha afectat al pressupost de l’Estat, però assegura que «no es poden adoptar mesures contràries als drets laborals dels treballadors de l’Administració, ni amb de cap altre treballador».

L’altre punt que queda pendent, i que Bartumeu vol solucionar aviat, és el fet que «un percentatge molt elevat sobre el conjunt dels docents són treballadors eventuals», cosa que genera «inestabilitat» als claustres de les escoles. És per això que, amb la modificació de la Llei de la funció pública, es vol «mirar de trobar la manera d’anar situant als antics ensenyants».

En la reunió mantinguda amb el Sindicat de Policia d’Andorra, un dels temes que es va tractar va ser la publicació d’un edicte per contractar un comissari per al cos de Policia. Bartumeu va defensar la mesura argumentant que, en els darrers anys, hi havia hagut alguns nomenaments que van causar polèmica i que van ocasionar enfrontaments dins del cos de Policia. El líder socialdemòcrata va considerar que l’estructura policial necessita dos comissaris més, motiu pel qual, de moment, s’ha publicat l’edicte per contractar-ne un.

Pel que fa al Centre Penitenciari, i en relació amb el mòdul de menors, el candidat socialdemòcrata va explicar que la prioritat del PS és prevenir i veure com es pot actuar amb els menors en situació de predelinqüència. Bartumeu va assenyalar que s’han d’esgotar totes les opcions abans d’arribar a internar un menor.

pdf3.jpg