La reforma de la funció pública centra les reunions mantingudes per Jaume Bartumeu amb treballadors de l’STA i del Servei de Policia

Autor:
Font:
Publicat el: 28 de Març de 2011

El candidat socialdemòcrata recorda la voluntat de reforma de l’administració a partir de les 33 propostes acordades a la Taula de Funció Pública. El cap de Govern en funcions reitera que no s’estalviarà en contractacions necessàries per garantir la seguretat ciutadana.

policia

Jaume Bartumeu s’ha trobat aquest migdia amb una quarantena de treballadors del Servei de Telecomunicacions d’Andorra, a qui ha exposat quin és el posicionament socialdemòcrata entorn a la reforma de la funció pública i ha recordat l’oposició de la candidatura que encapçala a qualsevol intent de privatització del patrimoni de FEDA o l’STA.

Els treballadors de l’empresa de comunicació han plantejat algunes qüestions del seu interès, com el futur de les noves tecnologies, o com evolucionarà el comerç electrònic. En un altre ordre de coses, els treballadors han preguntat al candidat sobre altres qüestions de caire més social, com els ajuts a l’habitatge, la custòdia compartida o la despenalització de l’avortament. Sobre una eventual reforma de la llei electoral per variar aspectes com el pes territorial d’un vot a les llistes parroquials, Jaume Bartumeu ha recordat que això implica un canvi en la Constitució.

El candidat socialdemòcrata s’ha interessat per conèixer si els torns de treball dels teleoperadors són satisfactoris, atès que no ho eren fa 2 anys, i els treballadors no han manifestat cap anomalia en aquest sentit.

La reforma de la funció pública també ha estat un dels principals arguments tractats avui entre Jaume Bartumeu i una seixantena d’agents de Policia. El candidat s’ha referit a l’aposta socialdemòcrata que en cap cas passa per un aprimament de l’Estat: advoca per un millor Estat, però mai, menys Estat. En aquest sentit, Jaume Bartumeu ha assenyalat que cal defensar la Policia i garantir les contractacions d’agents necessàries per continuar garantint l’elevat índex de seguretat de què gaudeix Andorra.

Aquesta tarda s’ha parlat de la carrera professional dels agents, i d’altres qüestions del seu interès més enllà de la tasca de Policia, com la llei que ha de regular la prohibició de fumar en espais públics tancats, el posicionament sobre una eventual liberalització dels horaris comercials, o l’acord monetari.