Els pagesos demanen a Bartumeu la modificació del text de la CASS

Autor:
Font:
Publicat el: 27 de Febrer de 2008

bondia_miniatura.jpg

M. F.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va mantenir ahir una trobada amb els representants de l’Associació de Pagesos i Ramaders, en el transcurs de la qual el col·lectiu va demanar que es modifiqui la proposició de llei de la CASS que ha estat consensuada pels tres grups parlamentaris.

La intenció dels pagesos és mantenir el seu règim especial en la cotització a la CASS, que suposa que només hagin de cotitzar una part, ja que l’altra els la subvenciona la parapública. Bartumeu els va assenyalar que es tracta d’un document consensuat i que des del grup parlamentari socialdemòcrata no veurien de bon ull establir aquest règim especial. Els va expressar, però, la voluntat del PS de potenciar l’activitat agrícola i ramadera i va insistir en que consideren que cal fer-ho a través del pressupost de l’Estat, amb subvencions o altres ajudes.

Al matí Bartumeu va mantenir també una reunió amb els representants de la Unió Sindical d’Andorra, USdA, i els va exposar la voluntat de presentar una esmena a la totalitat a la llei sindical amb un text alternatiu, una proposta ben rebuda per l’USdA. De fet, des del sindicat posen de manifest que han demanat a Bartumeu que els entregui aquest text alternatiu un cop el tinguin enllestit, ja que els agradaria revisar-lo.

Un altre dels aspectes que van tractar Bartumeu i Gabriel Ubach, secretari general de l’USdA va ser el de la Llei de la Funció Pública. En aquest sentit el president del grup parlamentari socialdemòcrata va lamentar “la dramàtica situació” que viuen els treballadors de la Funció Pública. Ubach va exposar que valoren molt positivament aquesta reunió amb Bartumeu.

Des de la Unió Sindical d’Andorra també van emetre ahir un comunicat per felicitar la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, per haver encarregat un estudi sobre el clima laboral.

pdf3.jpg