Jaume Bartumeu exposa a la Casa de Portugal les accions iniciades pel Govern per impulsar el sector de la construcció

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Març de 2011

A la reunió mantinguda aquesta tarda amb representants d’una de les comunitats més important d’Andorra, el candidat d’AraFutur ha explicat els esforços iniciats per revitalitzar la construcció, un dels sectors que s’ha vist més afectat per la crisi. L’objectiu és generar ocupació a partir del programa de rehabilitació d’habitatges i d’estalvi energètic.

La comunitat portuguesa reunida aquesta tarda amb el candidat Jaume Bartumeu, els candidats territorials d’Andorra la Vella, Carles Blasi i Jan Cartes, i el cap de llista de la llista territorial de Sant Julià de Lòria, Bruno Bartolomé, ha mostrat la seva preocupació per la manca de feina, sobretot en el ram de la construcció. Jaume Bartumeu ha explicat que generar ocupació és una de les prioritats de la proposta socialdemòcrata, i que ja s’ha iniciat amb la posada en marxa del programa de rehabilitació d’habitatges i d’estalvi energètic. En aquesta línia, el candidat ha volgut posar de relleu que molts portuguesos s’han vist obligats a retornar al seu lloc d’origen, i que per això, és imprescindible reactivar l’economia i que fins i tot molts d’ells puguin retornar a Andorra.

A més, el candidat d’AraFutur s’ha compromès a impulsar la modificació de la llei de la seguretat social per solventar una injustícia, com és l’elevada cotització que han d’afrontar els professionals autònoms.

La lluita contra l’intrusisme empresarial ha estat un dels temes destacats tractats aquesta tarda. Jaume Bartumeu ha recordat que l’1 d’abril entrarà en vigor la llei que regula la imposició directa en l’activitat econòmica per als no residents -entrada al Consell General a iniciativa socialdemòcrata-, un text que permetrà a les empreses nacionals ser competitives en relació a les foranes.

En aquest sentit, el cap de Govern en funcions ha exposat la importància de completar la reforma fiscal i la consegüent possibilitat de signar convenis per impedir la doble imposició.

Jaume Bartumeu, que avui també s’ha reunit amb representants de la Casa d’Andalusia i de l’Associació Filand -que agrupa la comunitat filipina-, ha posat de manifest el respecte i reconeixement per a les comunitats que han fet Andorra gran i que integren la societat andorrana.