Bartumeu confia en l’ABA per a l’aplicació de l’acord monetari

Autor: E. A.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 24 de Març de 2011

«Estic convençut que les entitats bancàries entenen que hem de seguir treballant conjuntament per al futur desenvolupament del calendari d’aplicació de l’acord monetari». Aquesta és la impressió que el cap de Govern en funcions i candidat del Partit Socialdemòcrata(PS), Jaume Bartumeu, es va endur de la reunió que va mantenir ahir al matí amb representants de l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA).

Igual que en les trobades dels dies anteriors amb altres agents socials i econòmics del país, Bartumeu va aprofitar l’ocasió per explicar els avenços d’aquests dos últims anys en qüestions com ara els acords d’intercanvi d’informació fiscal, que han permès Andorra sortir de la llista grisa de paradisos fiscals de l’OCDE, o els esforços de contenció de la de la despesa pública, amb què s’ha aconseguit reduir el dèficit estatal.

Durant la reunió, el líder del PS va parlar de l’actuació del Govern socialdemòcrata en diverses matèries, sobretot qüestions relacionades amb el sistema financer, el propi acord monetari amb la Unió Europea o els convenis per evitar la doble imposició. Bartumeu va insistir en «la necessitat d’avançar en el tancament d’aquest nou model econòmic que plantegem, amb una llei d’inversió estrangera que permeti l’arribada de nous capitals per ajudar a l’economia productiva». Un altre tema que Bartumeu va plantejar als representants de l’ABA és la conveniència de concloure, al més aviat possible, la reforma fiscal, inclosa l’aprovació de la llei que ha de regular la imposició indirecta –«n’hi diguem IVA o TVA».

La sensació del candidat del PS en finalitzar la reunió amb l’ABA és que no estan «en desacord» pel que fa al calendari d’aplicació de l’acord monetari amb la UE i que les entitats bancàries andorranes van ser informades de la posició del Govern. A més, segons Bartumeu, «les entitats financeres volen un Govern fort amb el que puguin tenir una interlocució com la que hem tingut aquesta dos anys», però va voler aclarir que amb això no parlava de cap intenció política dels banquers. També va manifestar que, segons el que li van transmetre, des de l’ABA estan «raonablement satisfets amb la nostra col·laboració».

pdf3.jpg