El Pas de la Casa ofereix més de 150 llocs de treball amb millor sou

Autor: P.G.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 23 de Març de 2011

El Pas de la Casa ofereix més de 150 llocs de treball «i inclús es podria arribar a 200», així ho va anunciar ahir el president del col·lectiu d’empresaris d’aquesta localitat, Jean Jaques Carré. Unes ofertes que podrien reduir fins gairebé la meitat el nombre d’aturats que actualment té el servei d’Ocupació i que ronden la xifra de 500. A partir de dilluns, amb l’obertura de la nova oficina del servei d’Ocupació al Pas de la Casa es pretén aconseguir lligar aquestes xifres d’ofertes i demandes de llocs de treball.

Una tasca difícil si es té en compte que desplaçar-se fins al Pas de la Casa és per a molta gent un handicap important, tot i que els mateixos empresaris remarquen que ofereixen unes millors condicions laborals.

La nova sucursal del Servei d’Ocupació, ubicada a l’oficina de tràmits del Pas de la Casa, estarà oberta tots els dilluns al matí per gestionar tant les demandes dels treballadors a l’atur o que vulguin una millora de condicions de treball, com també les ofertes dels empresaris. Aquesta va ser una demanda que l’associació Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, que representa la majoria dels comerciants i d’empresaris d’aquesta localitat, va fer el passat 25 de febrer al Govern.

TANCAT PER MANCA DE PERSONAL / Carré va explicar ahir que la manca de personal suposa per a alguns comerços haver de tancar algun dia de la setmana. Un fet que no entenen davant del continu increment de xifres d’aturats, que el passat mes de gener se situava en 525.

Fins ara el servei d’Ocupació, ubicat a Escaldes, no disposava de moltes ofertes d’empresaris del Pas de la Casa. Els mateixos empresaris van confirmar ahir que eren reticents a desplaçar-se fins a Escaldes per presentar les seves ofertes perquè no confien en què els treballadors vulguin pujar a treballar al Pas, i d’altres no ho havien fet per no desplaçar-se. Ara però, amb aquest nou servei es pretén suplir aquests problemes, donant l’Administració més proximitat tant als empresaris com als aturats. El Govern i el Comú d’Encamp van presentar també algunes propostes per tal de solucionar el desplaçament des de les parròquies centrals fins al Pas de la Casa.

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va explicar que es té previst estudiar alguna mesura de subvenció al transport, i també va recordar que la concessionària que porta els nous habitatges socials del Comú d’Encamp ha reduït fins el 25% els preus de lloguer. Dues iniciatives que poden ajudar a la captació de treballadors que, o bé vulguin desplaçar-se cada dia al Pas, o bé vulguin residir en aquesta localitat.

NECESSÀRIA FORMACIÓ DE FRANCÈS / El cònsol d’Encamp, Miquel Alís, va recordar ahir en la reunió la necessitat d’una formació continuada de l’idioma francès. «El 90% dels clients que venen al Pas són francesos», va explicar Alís. En aquest sentit a més de l’idioma el cònsol encampadà també va manifestar la necessària formació dels treballadors «per donar un millor servei al client».

En aquest sentit, la directora del Departament de Treball, Maria Geli Rissech, va informar als empresaris sobre els diferents cursos que s’ofereixen als aturats des del servei d’Ocupació. Aquesta informació, així com la manera de funcionar des del departament d’Ocupació i tots els serveis que s’ofereixen seran el contingut d’un fòrum informatiu que es vol fer de portes obertes per a tot el públic en general, per informar de totes aquestes ofertes que el Pas de la Casa ofereix.

Previ a aquest fòrum, que es preveu se celebri al Complex Esportiu d’Encamp per donar facilitats de proximitat a tot el públic en general, els responsables del departament de Treball es reuniran amb els empresaris del Pas de la Casa per recollir conjuntament tots els neguits que tinguin en matèria d’Ocupació.

pdf3.jpg