Bartumeu afirma que revisarà el règim dels temporers

Autor: A. TUGAS
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Març de 2011

El candidat de la llista nacional socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir al matí amb la Cambra de Comerç, amb qui va compartir propostes per a la reactivació econòmica. Durant la reunió, el cap de Govern en funcions va assegurar que “un dels aspectes importants per als empresaris és poder sortir a l’exterior”, per la qual cosa va tornar a assenyalar la necessitat de tancar convenis que evitin la doble imposició, tan aviat com sigui possible.

Un dels aspectes que Bartumeu s’ha compromès a revisar si torna al Govern és la situació dels temporers, i especialment el fet que vinguin només durant l’hivern. “Si estem promovent que Andor­ra sigui un destí turístic tot l’any, hem de desenvolupar-ho.” També va reconèixer que es feia necessari un calendari concret per a les mesures que afavoreixin “el comerç i la construcció”, dos sectors que també passen per un mal moment.

El president de l’entitat, Marc Pantebre, va explicar que “seria important que les administracions fessin pedagogia sobre el problema del pla comptable”, i va considerar “molt trist” que només un terç de les empreses del país “presentin els números”. Pantebre ho va considerar “un fracàs de tots” i va demanar a Bartumeu que si és el pròxim cap de Govern hi incideixi més.

Pantebre també es va referir a l’obertura de l’economia al capital estranger, un tema que totes les forces polítiques s’estan fent seu. El president de la Cambra va suggerir a Bartumeu “que sigui l’ADI” l’encarregada d’atraure aquestes inversions, i que no hi hagi “una lentitud extrema a l’hora d’obrir una empresa”.

pdf3.jpg