Jaume Bartumeu i la Cambra de Comerç comparteixen la necessitat d’avançar en les reformes per reactivar l’economia

Autor:
Font:
Publicat el: 21 de Març de 2011

El candidat socialdemòcrata diu que es treballa en un calendari que es fixa el mes de desembre del 2011 com a termini per tenir molt avançats els convenis per evitar la doble imposició.

Jaume Bartumeu s’ha entrevistat avui amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, amb els representants de la qual ha coincidit en la necessitat d’enllestir la reforma tributària, amb l’entrada en vigor de la imposició directa, que permetrà començar a treballar en els convenis de doble imposició; la ratificació de l’acord monetari amb la UE, com a demostració de voluntat d’acostament al mercat interior europeu; i la posada en marxa de mesures de reactivació econòmica.

El candidat socialdemòcrata ha fet una anàlisi de l’actual situació econòmica i ha exposat les bases de la proposta que encapçala per tenir un país modern, amb una economia competitiva. Un dels aspecte essencials serà la reforma de la llei d’inversió estrangera que permeti invertir a Andorra de manera positiva i no especulativa.

Jaume Bartumeu ha explicat que s’han fet mesures per reactivar sectors com la construcció, incentivant l’ús d’energies renovables i ha apuntat que s’estudiarà la possibilitat que s’obrin quotes de treballadors temporers tot l’any per subministrar mà d’obra als hotels, en consonància amb l’esforç que s’està duent a terme per potenciar el turisme de muntanya tot l’any.

El segon semestre del 2011 serà clau per avançar en el tràmit parlamentari de la Llei del comerç i en l’obertura de la llei d’inversió estrangera.