Bartumeu: «Serem el Govern de la majoria social, no d’uns pocs»

Autor: EVA ARASA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 20 de Març de 2011

Ahir al migdia, quan faltaven menys de 24 hores per a l’inici oficial de la campanya, el Partit Socialdemòcrata (PS) va fer una arrossada popular a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. Un acte amb una certa càrrega simbòlica: amb l’objectiu de demostrar que la seva és una proposta «oberta i participativa» –amb paraules del candidat a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu–, els socialdemòcrates van plantar davant dels assistents vuit arbres de filferro (un de gran i set de més petits, en representació de les parròquies), als quals militants i simpatitzants podien anar penjant fulles (cartolines de color blau, groc i vermell) amb els seus desitjos per al país.

«Hem estat i volem continuar sent el Govern de la majoria social i no d’uns pocs», va ser el missatge de Bartumeu, acompanyat de la inevitable referència als eixos principals de la campanya socialdemòcrata: «Demanem als ciutadans que ens ajudin a treballar per un país modern, per una economia competitiva i, en definitiva, per una societat amb futur».

El cap de Govern en funcions i número u del PS va assistir a l’arrossada, al costat d’una nodrida representació de candidats nacionals i parroquials. Bartumeu va confirmar que, al matí, havia pogut fer una anàlisi més aprofundida de l’enquesta d’opinió política del Centre de Recerca Sociològica (CRES) –feta pública divendres al migdia i va assegurar que, vistos els resultats, els socialdemòcrates surten «en una bona posició en quatre de les set parròquies». Unes perspectives que, si es confirmessin, els haurien de permetre «tornar a fer 14 consellers, si no 15», va afegir Bartumeu. Igualment, el cap de llista va remarcar que l’enquesta que s’ha donat a conèixer demostra «la transparència amb què actua el nostre Govern» perquè, segons va dir, l’anterior Executiu «admetia que es feien les mateixes enquestes, però se les guardava i no les feia públiques, especialment en qüestions d’opinió política o d’inclinació de vot».

Debat el dia que proposi RTVA/ Un dia més, Bartumeu es va negar a «fer debat sobre el debat». Això sí, preguntat per aquesta qüestió, va reconèixer que està disposat a assistir al debat el dia que RTVA acabi proposant, després de la polèmica al voltant de la data anunciada inicialment –Televisió d’Andorra havia dit de fer el debat avui mateix, coincidint amb l’inici de la campanya.«Entenem que qui ha de fer la convocatòria del debat és la televisió pública», va dir el líder socialdemòcrata.

«Si a mi la televisió pública em convida qualsevol dia, menys el dia de reflexió, jo aniré als seus estudis perquè no tinc res a amagar», va afegir Bartumeu. En aquest punt, el candidat va insistir que la seva formació té un programa des del primer dia: «El tenia ahir, el tinc avui, el tindré el dia 20 i el tindré el dia 27, 28, 29, 30 o 31», va afirmar.

pdf3.jpg