Clara Rabassa ja ha llogat un dels pisos a una persona amb discapacitat

Autor: M. F.
Font: BON DIA
Publicat el: 18 de Març de 2011

La Fundació Clara Rabassa ja ofereix sis pisos per a persones amb minusvalidesa o per als que vulguin viure amb “independència” però sabent que tenen al darrere la tutela del personal de la residència. Es posen en marxa així els primers pisos tutelats per a gent gran i discapacitats del país, tal com destaca la presidenta delegada de la fundació, Roser Jordana, que ha exposat que un dels habitatges per a discapacitats ja ha estat llogat.

Ara esperen que els altres cinc que ofereixen es puguin omplir ràpidament. Aquests apartaments han estat habilitats a les instal·lacions de l’edifici Clara Rabassa que fins ara ocupava l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF).

Tal com es va assenyalar en l’acte d’inauguració dels habitatges, quan els locals van quedar buits arran de la marxa de l’INAF es va pensar que el més positiu era fer aquests habitatges tutelats, que, tal com va remarcar Jordana, no solament són per a majors de 65 anys, sinó per a persones que necessitin tenir una certa independència però vulguin estar “recolzades” pels serveis que s’ofereix a la residència.

Les demandes ja es poden tramitar i, segons constaten des de la fundació, cada cas serà avaluat de manera individual, així com el lloguer que haurà de satisfer l’inquilí. Hi ha dos pisos de 40 metres quadrats, dos més de 55 i dos de 65. Els de 55 metres quadrats estan destinats a persones amb discapacitats i, de fet, un ja ha estat llogat.

Ajuda si és necessari

Durant la inauguració dels nous habitatges, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mostrar la satisfacció de l’executiu per la posada en marxa d’aquests pisos, i en aquest sentit va remarcar que aplaudien la iniciativa de la societat civil però que el Govern estava disposat a ajudar la fundació en el moment en què fos necessari. Així, va recordar que la “rendibilitat social” d’aquestes instal·lacions és evident, però que òbviament no hi ha rendibilitat econòmica i que en el moment que faci falta l’administració prestarà l’ajuda econòmica que calgui.

De la seva banda, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va exposar que amb la posada en marxa d’aquestes instal· lacions se seguia el mandat de Clara Rabassa i que, en quedar la zona buida, des de la fundació es va tenir “el coratge” de decidir destinar l’espai a la construcció de pisos, en lloc de llogar les instal·lacions a altres entitats o persones. Donada la proximitat de les eleccions, Vives també va fer una crida “doble” a la solidaritat i a intentar mantenir l’Estat del benestar.

Així, en primer lloc Vives va apel·lar els polítics a tenir la sensibilitat de destinar els recursos que siguin necessaris per al benestar de les persones que necessiten ajuda i, en segon lloc, també va demanar que la ciutadania sigui solidària. En aquest sentit, va exposar el desig que el país pugui ser un referent en l’existència de fundacions. D’aquesta manera, el copríncep va concloure que les administracions han de vetllar per mantenir “l’Estat del benestar” i també que els ciutadans no han d’esperar que “tot ho resolgui l’administració”. Finalment, va expressar el desig que en temps de crisi es retalli en tot el que es cregui però no en les ajudes a les persones que tenen més necessitats.

Cal destacar que amb la posada en marxa d’aquests habitatges s’amplia l’oferta per a les persones grans amb autonomia, que fins ara es podien beneficiar dels pisos del casal Calones.

pdf3.jpg