Bartumeu proposa modificar la llei per permetre el vot per correu

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 18 de Març de 2011

El cap de Govern en funcions i candidat del Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, va anunciar ahir, a Barcelona, el seu compromís de canviar la Llei electoral per permetre el vot per correu. Segons Bartumeu, ara mateix, el vot judicial «no és una solució vàlida per als residents a l’estranger», sinó que es tracta d’una opció que només utilitzen alguns residents a Andorra que «potser no volen ser atabalats pels polítics als col·legis electorals».

El PS va presentar ahir a la tarda les línies de la seva proposta electoral a Barcelona. A l’Hotel AC Diplomàtic de l’Eixample, el cap de Govern i candidat a la reelecció va parlar, a més, dels darrers esdeveniments relacionats amb el debat electoral, repetint que no farà «debat sobre el debat», que no respondrà a «maniobres tàctiques» i que assistirà al debat que organitzi la televisió pública, «que entenc que és qui ho ha de fer» –fent al·lusió de manera indirecta al debat alternatiu que han decidit organitzar DA, ApC i els Verds. En l’acte de presentació del programa, hi va participar també el candidat de la llista territorial de Sant Julià de Lòria, Bruno Bartolomé, i l’actual secretari d’Estat de Recerca i Desenvolupament, Joan Marc Miralles, amb l’assistència de gairebé un centenar de persones, entre elles un gran nombre de joves estudiants.

Durant la presentació a la capital catalana, i en referència a la porposta de modificar la Llei electoral, Bartumeu va descartar el fet d’estendre el vot a les ambaixades perquè «en tenim poques» i, a més, «abans d’anar a votar a Madrid, Andorra està més a prop i, per tant, no se solucionaria el problema per als que viuen a Barcelona».

Quant a les propostes que afecten als residents andorrans a Espanya, el líder socialdemòcrata va parlar de la demanda dels estudiants majors de 25 anys perquè els cobreixi la CASS i va assegurar que el seu programa ja ho contempla. A més, va respondre a la proposta del candidat de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, d’ampliar les gestions que es poden fer des de l’Oficina de Turisme d’Andorra a Barcelona, dient que haurien de ser «anecdòtiques» perquè assegura que, amb els avenços que ha fet el Govern durant els darrers vint mesos en matèria de noves tecnologies, ja hi ha moltes gestions administratives que es poden fer per correu electrònic. Pel que fa al mal funcionament del trilateral, Bartumeu va dir que «ja m’explicarà a mi què és el que no funciona» i que, en tot cas, el que ha fet el Govern és millorar el que van deixar malament els liberals.

Així mateix, el candidat a la reelecció com a cap de Govern va fer un repàs a les millores que s’han aconseguit els últims 20 mesos pel que fa a les relacions amb Europa –la rúbrica de l’acord monetari i el fet d’haver sortit de la llista grisa de l’OCDE– i de com això farà que millorin les condicions dels andorrans residents a l’estranger.

pdf3.jpg