El Govern es compromet a que el cens de discapacitats estigui enllestit a finals d’any

Autor: PERE MOLINÉ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 18 de Març de 2011

El president de la Federació Andorrana d’Associacions de Discapacitats (FAAD), Lluís Samper, va assegurar ahir que notava una actitud més dialogant i receptiva, «diferent» per part del Govern respecte als problemes que afecten el col·lectiu dels discapacitats. Samper va fer aquestes declaracions després de la reunió que va celebrar ahir el Consell Nacional de Discapacitats (Conadis) en què van estar presents la ministra de Salut, Sílvia Bonet i dels ministre d’Interior, Víctor Naudi i representants de les diferents associacions del col·lectiu de discapacitats.

El president de la FAAD va afirmar que en la reunió el Govern va respondre a les demandes sorgides a la reunió del Conadis que es va celebrar el passat 3 de febrer. Samper va explicar que des de l’Executiu s’havien compromès a que el cens de discapacitats del Principat estigui enllestit abans que acabi l’any. Segons va dir, «es tracta d’un tema molt important ja que sense un cens de persones discapacitades es difícil dur a terme polítiques que puguin incidir ». També va afirmar que la tasca de completació d’aquest cens està força avançada.

El president de la FAAD també va informar que el Govern havia adquirit un altre compromís amb el col·lectiu i és la signatura del conveni de les Nacions Unides sobre els discapacitats. Les cinc entitats que formen part de la FAAD volen que sigui el Conadis qui demani al Consell General que es ratifiqui aquest conveni. La importància que té aquest acord pel col·lectiu és que Andorra s’obligaria a subscriure bona part dels compromisos d’àmbit internacional en aquest àmbit i es podrien denunciar possibles incompliments. Samper, a més, va dir que el Govern s’ha compromès a fixar un calendari d’actuacions destinades a solucionar els problemes d’accesibilitat per part dels membres d’aquest col·lectiu que encara hi ha al Principat. També va demanar l’ajut  ciutadà per poder fer aquesta tasca.

Comissió de seguiment

En aquesta trobada també es va acordar augmentar el nombre de reunions anuals del Conadis amb l’objectiu d’estrènyer els contactes entre les diferents parts integrants d’aquest organisme. Respecte a la composició es va refermar que el Consell Nacional de Discapacitats estarà presidit per dos ministres: per la titular de Salut, Benestar i Treball; Sílvia Bonet; i pel titular d’Interior, Víctor Naudi; i comptarà també amb la participació de tres secretaris d’Estat. També es crearà una comissió de seguiment del Conadis, que tindrà funcions de centralització i seguiment de les propostes sorgides d’aquest organisme, així com d’informació i divulgació de les actuacions realitzades en matèria de discapacitats. La comissió està previst  que es reuneixi cada tres mesos i s’encarregarà de l’elaboració de la memòria anual. 

pdf3.jpg