Bartumeu aposta per canviar la Llei de la CASS per evitar “situacions injustes”

Autor: M. S.
Font: BON DIA
Publicat el: 16 de Març de 2011

El cap de Govern i candidat del Partit Socialdemòcrata a la reelecció, Jaume Bartumeu, es va decantar ahir per tirar endavant una reforma de la Llei de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) amb la finalitat d’evitar que tinguin lloc “situacions injustes” que puguin ofegar els autònoms i els petits empresaris.

Bartumeu, que va admetre la seva part de responsabilitat en l’aprovació de la llei, que va rebre el suport dels 28 consellers generals, va assegurar que la qüestió de la cotització dels autònoms “no s’ha resolt bé” i que cal modificar-la, així com “altres serrells” que “també cal resoldre”. En aquest sentit, va recordar el cas de les persones en situació de jubilació i sense família que els tingui a càrrec, que “havien quedat fora del sistema” i es va haver de fer un reglament posterior.

L’encai x amb Europa

D’altra banda, Bartumeu va avançar que, i al marge de quin sigui el resultat electoral el proper 3 d’abril, des de les files socialdemòcrates es proposarà un pacte d’Estat de cara a resoldre l’encaix definitiu d’Andorra amb Europa.

En aquest sentit, el líder socialdemòcrata, que es va mostrar convençut que avui dia aquest plantejament de pacte d’Estat és compartit amb Demòcrates per Andorra, va recordar que la Comissió Europea està treballant per trobar un encaix a la UE per als petits estats com Andorra, San Marino i Mònaco, a partir del Tractat de Lisboa, i que es podria posar sobre la taula una proposta concreta abans de la fi de la presidència de torn hongaresa el pròxim mes de juny.

D’aquesta manera, el cap de Govern, que va insistir en la necessitat d’aprofitar aquesta oportunitat per tancar la qüestió, es va mostrar convençut que en un termini d’entre un i dos anys es podria concretar el model i que després ja es veuria el període d’adaptació, que, no obstant, ja va avançar que pot ser força llarg.

Bartumeu va fer aquestes manifestacions a Els matins de l’Agència, en què davant d’una trentena de persones va exposar els grans eixos del programa socialdemòcrata de cara als comicis generals del 3 d’abril.