Bartumeu fa una crida al sentit comú en la celebració dels 18 anys de la Constitució

Autor: Pere MolinÉ
Font: MÉs Andorra
Publicat el: 15 de Març de 2011

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va recordar ahir durant el discurs amb motiu de la festa de la Constitució unes paraules de François Mitterrand en què deia que «els textos no ho regeixen tot. Cal fer una crida al sentit comú, al seny, al respecte de l’esperit públic i al respecte del sufragi universal».

«Em sembla una bona reflexió en un dia com avui, va afegir el cap de Govern. Bartumeu també va afirmar que s’ha de repensar el país i això implica corregir, quan cal, alguns dels seus desequilibris i va destacar que la Constitució és una bona eina però que s’ha de desenvolupar. «La Constitució té parts importants que no han estat desenvolupades», va dir i va afegir que això és veritat, sobretot, en el cas del títol 2 que fa referència als drets socials.

En el mateix sentit, la cap de llista dels Verds, Isabel Lozano, va assegurar que cal desenvolupar el títol 2 de la Constitució. També va recordar que el país està vivint des de fa temps una etapa de forta crisi i els poders públics haurien de mirar més per les necessitats de la gent que pateix. D’altra banda, el candidat a cap de Govern per Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, que va dir que «crec que la Constitució és un text modern i el que li cal és una lectura adequada. A més, cal desplegar el títol 2 de la Constitució». Finalment el cap de llista de Demòcrates per Andorra (DA), Antoni Martí, va declarar que considerava que Bartumeu havia fet un discurs molt correcte i que es quedava amb la cita de Mitterrand. Per tant, en la seva opinió, «s’ha d’escoltar més la ciutadania». També va fer referència a un article d’opinió en què es recordava la seva opinió crítica amb la Carta Magna el 1992, va replicar que el que s’ha de parlar és del futur, no del passat.