«La Constitució ressalta allò que ens uneix»

Autor: jaume bartumeu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 13 de Març de 2011

El 14 de març és una data simbòlica per a un país modern com és avui Andorra. Un Estat on la majoria de ciutadans veuen la Constitució com un marc estable que facilita que els país es consolidi, aposti pel futur i rellanci les seves estructures econòmiques i socials.

La nostra societat s’enforteix dia a dia perquè la seva imatge internacional és més reconeguda i la seva economia, de manera progressiva però constant, s’obre a l’exterior. Una obertura del tot necessària per tal que el mercat laboral andorrà obtingui d’Europa una resposta positiva en forma d’un gran escenari on hi trobin oportunitats reals els nostres emprenedors i els nostres empresaris, i també els nostres joves i estudiants.

Amb el pas dels anys, es fa més evident que el fet de dotar- nos de la Constitució fou un Cap de Govern en funcions JAUME BARTUMEU exercici de gran responsabilitat i d’anticipació, i que la majoria de ciutadans que hi van votar afirmativament van posar els fonaments democràtics perquè el país es normalitzés i disposés de noves oportunitats de futur.

Divuit anys després, vivim en una democràcia moderna i consolidada, on les estructures institucionals estan preparades per donar resposta a les demandes dels ciutadans. Uns ciutadans que són els titulars de la sobirania i que decideixen democràticament i responsablement el seu futur i escullen els seus representants a les institucions.

I és la Constitució, que ressalta allò que ens uneix, és l’eina que ha impulsat aquesta proximitat entre ciutadans i institucions i, també, la normalitat entre institucions.

Bona festa de la Constitució per a tothom!