Sarkozy veu Andorra preparada per negociar la fi de la doble imposició

Autor: P. G.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 12 de Març de 2011

El missatge del president de la República francesa, Nicolas Sarkozy, per felicitar el poble andorrà amb motiu del dia de la Constitució, ha tingut aquest any un contingut més important que el de la salutació diplomàtica de cada any. La carta, dirigida al cap del Govern, Jaume Bartumeu, remarca l’evolució de l’executiu andorrà en el marc econòmic. Un context favorable, considera Sarkozy, per parlar més seriosament sobre els convenis entre els dos països per evitar la doble imposició. Un acord que des de l’executiu s’espera des que s’està treballant en la reforma del marc econòmic i que és reclamada pels empresaris andorrans per poder expandir-se a l’estranger en igualtat de condicions que els emprenedors dels altres països.

No hi ha dades ni terminis fixats, i segons va explicar el cap del Govern els contactes formals amb els responsables del govern francès hauran d’esperar a després d’eleccions. Bartumeu va voler ressaltar que ja s’han produït converses, tant amb el govern francès com amb l’espanyol per aconseguir perfilar el camí cap a un conveni que eviti la doble imposició. Tot i això, la missiva enviada per Sarkozy suposa un repte de formalitzar aquestes converses per aproximar-se més a l’objectiu.

En la carta, Sarkozy manifestar el suport de França a la política que el Govern està fent d’acostament a Europa. En aquest sentit el president francès qualifica d’etapa important, l’acord monetari que Andorra va rubricar amb la Unió Europea, el passat 10 de febrer.

En la carta dirigida al cap del Govern, el president francès es felicita especialment per l’aprovació del nou marc tributari, celebrada pel Consell General el desembre de l’any passat. Segons Sarkozy aquesta nova situació és la que garanteix l’inici de les negociacions de convenis per evitar la doble imposició de França a encetar aquestes converses.

Aprofitant la carta dirigida al cap del Govern, Sarkozy qualifica d’excel·lents les relacions actuals entre Andorra i França i destaca l’esperit d’entesa perfecta que ha permès tancar acords bilaterals en diferents àmbits.

La felicitació a Andorra per la celebració de la Constitució el vinent dia 15 de març ha estat significativa, segons marca el Govern, perquè el president francès afirma la seva voluntat «de treballar per la permanència de la comunitat de destí que uneix els nostres dos països i els nostres dos pobles», comenta el text.