Un diari independent?

Autor:
Font:
Publicat el: 19 de Febrer de 2008

bondia_miniatura.jpg

Jaume Bartumeu Cassany

Aquest número mil del BONDIA sembla un bon moment per preguntar-nos si els objectius inicials de l’empresa editora s’han aconseguit. 

Ara fa quatre anys naixia el BONDIA com una oferta diària diferent, distinta dels dos altres diaris ja consolidats. Es proclamava “el primer diari gratuït i independent” d’Andorra. Que era “el primer gratuït” era una evidència. Que a més seria “independent”, ens ho havia de demostrar.

Mil números i dues eleccions –unes generals, el 2005, i unes comunals, el 2007– després, sembla, almenys a mi m’ho sembla, que el BONDIA s’ha pogut guanyar força el qualificatiu d’”independent”.

Quan els socialdemòcrates hem volgut publicar articles d’opinió, hem pogut fer-ho sense cap mena d’entrebancs. Alhora, d’ençà que vaig començar a publicar els Apunts d’actualitat a la meva pàgina web, el BONDIA em va acollir amablement per poder-los també publicar a la premsa escrita.

Finalment, el tractament que el BONDIA ha donat durant tots aquests mesos als actes i a les rodes de premsa tant del Partit Socialdemòcrata com de L’Alternativa ha estat, al meu entendre, efectivament independent.

També és veritat, ¿per què no ho hauria de dir?, que des de fa una temporada alguns ministres acaparen amb especial dedicació les pàgines d’opinió del BONDIA.

Probablement es tracta d’un símptoma evident de l’èxit que el diari ha aconseguit entre els lectors més joves. Els serveis de publicitat i propaganda de l’actual Govern llegeixen cada matí els SMS del Punt de reunió i deuen haver aconsellat als ministres de fer-se els moderns i publicar articles d’opinió al BONDIA, tot guardant el monopoli de l’autobombo en els informatius de la ràdio i la televisió públiques.

Sigui com vulgui, hem de felicitar la redacció del BONDIA per aquesta primera fi ta aconseguida amb el miler d’edicions diàries. I també els hem de felicitar per l’edició digital, la més matinera de totes les edicions, i que ens acompanya sovint, quan som fora d’Andorra, i ens permet seguir les notícies puntualment.

Queden moltes edicions per continuar consolidant la independència i la pluralitat, al servei de la democràcia i, en conseqüència, de la Constitució.

Gràcies per ser-hi!

pdf3.jpg