Liechtenstein vista el Principat per parlar de relacions bilaterals

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 11 de Març de 2011

Els prínceps hereus de Liechtenstein, Alois de Liechtenstein i Sofia de Baviera, van fer ahir una visita oficial a Andorra, en la qual es van reunir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, acompanyat de l’ambaixador d’Andorra a Liechtenstein, Lluís Viu, i la cap de gabinet, Marian Sanchiz. Posteriorment, els prínceps van mantenir una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot. Després de la visita a l’edifici administratiu del Govern, la comitiva es va desplaçar a la seu del Consell General.

Segons va informar el Govern en un comunicat, les relacions bilaterals entre Andorra i Liechtenstein van centrar el contingut de la reunió mantinguda amb el cap de Govern. Durant la trobada es van tractar temes rellevants per als dos països, com són la relació amb la Unió Europea, la pertinença de Liechtenstein a l’Espai Econòmic Europeu i la necessitat d’Andorra de participar en el mercat interior europeu. En aquest sentit, es va coincidir en posar de manifest que tant Andorra com Liechtenstein comparteixen reptes i circumstàncies comuns, i la conveniència dels petits Estats d’actuar de forma conjunta i coordinada per millorar la seva posició en el context europeu.

Els prínceps hereus de Liechtenstein, van visitar ahir la Casa de la Vall i també la nova seu del Consell General, aprofitant que recentment s’han enllestit els últims detalls de l’hemicicle de cara a la jornada de portes obertes que tindrà lloc el dia de la Constitució. D’aquesta manera, els prínceps hereus es van convertir en la primera visita oficial del nou parlament, que es posarà en funcionament un cop es constitueixi la nova cambra parlamentària. Alois i Sofia, acompanyats pel síndic general, Josep Dallerès, i el subsíndic, Esteve López, van admirar les dependències de la Casa de la Vall, van signar al llibre d’honor, i van poder copsar el contrast entre l’antiga cambra i el nou edifici.

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan Enric Vives, també els va rebre a la tarda al Palau Episcopal amb els quals va parlar sobre la seva visita a Andorra i sobre diferents aspectes de les relacions entre tots dos Principats. Els prínceps van arribar al Palau acompanyats del seu director del Gabinet Principesc, Gregor Obenaus, i de Lluís Viu, ambaixador d’Andorra a Liechtenstein.