El Govern acorda portar a la Batllia el sobrecost de les accions de CTRASA

Autor: m. f.
Font: bon dia
Publicat el: 10 de Març de 2011

Una de les irregularitats que va detectar l’auditoria sobre la gestió del Centre de Tractament de Residus, la referent al sobrecost en la compravenda de les accions de la societat, també acabarà als tribunals.

D’aquesta manera, el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, va manifestar que el consell de ministres va prendre ahir la decisió de dur aquesta qüestió als tribunals, donat que no hi ha hagut acord amb els quatre socis privats per al retorn dels diners que l’executiu considera que es van pagar de més per les accions que va adquirir.

Així, tal com va explicar Bartolomé, la quantitat que haurien de retornar és, segons les estimacions de l’auditoria que va encomanar el Govern, de dos milions d’euros. Un cop rebudes les conclusions sobre la gestió de CTRASA, el Govern va enviar una carta als privats en què reclamava el retorn d’aquests diners que en l’operació de compravenda de les accions es concloïa que se’ls havia pagat de més. En no obtenir resposta, o com que ha estat negativa, el Govern ha decidit, finalment, emprendre les accions legals per recuperar aquesta suma.

Assumptes judicialitzats
Bartolomé va exposar que la resta de negligències que l’auditoria va constatar també han acabat als tribunals. D’aquesta manera, va afegir que el contracte per a la prestació de serveis per part de Novergie i Cespa que el Govern considera que no s’han fet també ha acabat als tribunals i, finalment, un altre aspecte que ha estat judicialitzat és l’anomenada operació Acordió.

En relació amb aquesta operació, des de l’executiu recorden que la societat va aprovar, amb el vot favorable del Govern i Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), i el contrari de Cespa i Novergie, els comptes per a l’exercici 2009, que assumeixen el sobrecost en la construcció del Centre de Tractament de Residus, així que els fons propis negatius pujaven a 4,3 milions.

Per evitar la dissolució, el Govern i FEDA van impulsar el reequilibri patrimonial i Cespa i Novergie van impugnar l’aprovació dels comptes davant dels tribunals. La posició de l’executiu i la parapública és defensar “la legalitat dels comptes i de les mesures acordades per assegurar la viabilitat de la societat, atenent el servei públic essencial que fa”, tal com van exposar des de l’executiu.