El Govern acusa Mateu de fer electoralisme amb el seu cas

Autor: A. TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 de Març de 2011

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va acusar ahir la cap de llista de Demòcrates per Andorra a Ordino, Meritxell Mateu, de fer electoralisme amb el seu cas. La candidata va denunciar públicament des dels micròfons d’AD Ràdio que havia patit assetjament laboral, per motius polítics, mentre treballava a l’administració general.

Bartolomé va explicar durant la roda de premsa que l’executiu desitjava “manifestar la total disconformitat amb aquestes declaracions”, i va explicar que garantia “que s’ha donat un tracte totalment correcte a la senyora Mateu”. El portaveu va considerar que es tracta d’una maniobra per provocar polèmica, feta servir “com a arma electoral”.

Al mateix temps, Bartolomé va recordar que hi ha una sentència de la Batllia del 13 de setembre de l’any passat, en la qual es nega l’estatus de funcionària a Mateu. Malgrat tot, encara no és ferma. El portaveu va recordar que se li va oferir un càrrec al departament de recerca, “que ella mateixa va acceptar voluntàriament”, mentre la sentència no sigui ferma. En qualsevol cas, va posar en relleu que les acusacions de Mateu “no tenen cap fonament”. “Injustament fa creure que ha patit un assetjament per raons polítiques”, va manifestar Bartolomé.

Mateu va denunciar el cas al programa D’anar per casa, amb Gabriel Fernàndez, i va assegurar que havia patit un tracte irregular pel fet d’haver estat al gabinet d’Albert Pintat com a ministra d’Afers Exteriors. No es va voler pronunciar sobre el fet que el seu cas es trobi a la Batllia, però va precisar que probablement continuarà amb la vida professional al sector privat. Així, va assegurar que han estat dos anys “durs” i que no desitja a ningú el que li ha passat, sense voler entrar en més detalls. Però en tot cas, va explicar que no es pot qüestionar la feina de les persones que treballen a l’administració “cada vegada que hi ha un canvi al Govern”.