Bartumeu recorda que Martí va retirar el suport a Andorra Turisme

Autor: TONI SOLANELLES
Font: diari d'andorra
Publicat el: 9 de Març de 2011

“Fa poques setmanes, potser algun mes, el cònsol Toni Martí va ser qui va promoure la retirada del suport [dels comuns] a Andorra Turisme.” Ho va recordar ahir el cap de Govern en funcions i candidat del PS a la reelecció, Jaume Bartumeu. Ho va dir en el marc d’una trobada informal amb els mitjans de comunicació, en format esmorzar, per seguir setmanalment l’actualitat política fins després de les eleccions.

I es va referir a l’actitud com a cònsol de l’ara candidat de Demòcrates per Andorra (DA) per qualificar de, “com a mínim paradoxal” que ara defensi, Martí, que cal doblar el pressupost en matèria de promoció turística a l’exterior. Bartumeu, en clau positiva encara que irònica, va “lamentar que la seva arribada [la de Martí] a la política nacional arribi tan tard”, perquè potser hauria presentat, va aventurar el líder socialdemòcrata, esmenes al pressupost que mai no s’ha aprovat.

Bartumeu va centrar la reunió informal en qüestions vinculades al turisme per respondre a Toni Martí. De fet, també el ministre del ram en funcions, Claudi Benet, va afirmar al mateix moment, però en un altre acte, la mateixa percepció exposada pel cap de l’executiu. Jaume Bartumeu, aparentment relaxat i proper, va explicar que els propers dies incrementaran l’activitat d’exposició dels programa polític, amb multitud d’actes. També a la Seu d’Urgell (15 de març) i, dos dies després, a Barcelona. De DA en va dir que és una formació sense un “perfil clar” i per això defuig certs enfrontaments.

GLOBAL FÒRUM

Bartumeu va assegurar que la celebració al Principat del Global Tourism Forum ha estat “la plasmació d’una acció turística” endegada per l’executiu socialdemòcrata i que es vol mantenir. Per al candidat del PS, el fòrum mundial “ha permès consolidar” la posició d’una Andorra que recentment ha establert acords amb Ucraïna i Polònia i que ha “recuperat en bona mesura el turisme britànic alhora que ha adquirit una notable importància el turisme rus”. Bartumeu va assegurar que tot plegat ha permès fer realitat “el concepte” que es volia per a Andorra Turisme. I que “ara és el moment per encarar aquesta ampliació dels òrgans de gestió d’Andorra Turisme” al sector privat. El líder socialdemòcrata va assegurar que aquest sempre havia estat l’objectiu –“obrir la composició del consell d’administració al sector privat, que no és res més que la consolidació de la marca”– però que primer calia “que s’aclarís una mica l’escenari quant als interlocutors” perquè hi havia una “situació canviant en les organitzacions empresarials dedicades al turisme”, com ara la generació de la fusió hotelera.

pdf3.jpg