El reforçament de la projecció turística a nivell mundial, una prioritat de l’acció del Govern

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Març de 2011

El primer dels “Esmorzars amb Jaume Bartumeu” que s’ha celebrat aquest matí amb els mitjans de comunicació ha posat de relleu, en paraules del candidat, que el Global Tourism Forum Andorra és una mostra de l’acció de Govern de reforçament de la projecció turística.

El cap de Govern en funcions, Jaume Bartumeu, ha recordat que en els darrers 20 mesos s’ha avançat en matèria de turisme amb l’acord de cooperació en aquesta matèria amb Ucraïna i amb Polònia –aquest darrer se signarà aquesta setmana-, i amb la recuperació de turisme britànic i la consolidació del mercat rus.

Jaume Bartumeu ha exposat davant els mitjans de comunicació la seva perplexitat perquè el candidat de Demòcrates per Andorra, Antoni Martí, hagi anunciat la seva proposta de duplicar el pressupost destinat a turisme si guanyen les eleccions. En aquest sentit, ha lamentat que l’arribada a la política nacional del candidat hagi estat tan tardana “perquè segur que als seus companys de candidatura i membres del Consell General sortint els hagués aconsellat fer esmenes al projecte de pressupost per al 2011 i augmentar les partides destinades al turisme. No hi va haver esmenes, i per tant propostes, i es va donar la situació de bloqueig parlamentari”.

A més, el candidat socialdemòcrata ha assenyalat que resulta paradoxal que en el context actual d’eleccions, hi hagi una coalició oportunista que proposi augmentar la destinació pressupostària al turisme, mentre que fa poques setmanes, el cònsol major d’Escaldes-Engordany i actual candidat de DA, Antoni Martí, va promoure la retirada de suport econòmic a Andorra Turisme per part dels comuns.