El Principat aspira a tenir més rellevància en les actuacions del Fòrum Econòmic Mundial

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 8 de Març de 2011

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va assegurar que el Govern iniciarà les gestions pertinents amb el Fòrum Econòmic Mundial per tal que Andorra sigui avaluada en l’informe de competitivitat turística que elabora regularment aquest organisme.

El document es va presentar ahir al matí al Fòrum Global de Turisme, organitzat pel Govern i l’Organització Mundial del Turisme. L’esdeveniment es va iniciar diumenge i es va cloure ahir al Centre de Congressos de la capital. López va afirmar que aquest informe és molt important i «és preocupant que Andorra no figuri en les seves anàlisis, tot i ser una destinació turística important». El ministre va afegir que, tot i que la gran majoria dels petits estats no hi són, «hem de fer esforços per ser-hi».

López va concloure que la primera edició d’aquest esdeveniment ha estat un gran èxit ja que va aconseguir reunir 250 participants de diversos països de tot el món, i superar així les expectatives inicials, que eren d’entre 150 i 200 assistents. El ministre va recordar que el Govern té signat amb l’Organització Mundial del Turisme un contracte per un període de cinc anys i, «encara que hi ha alguns aspectes que s’han de millorar», a partir d’ara ja es treballarà per l’edició vinent. López va voler ressaltar l’impacte positiu que tindrà aquest esdeveniment per a Andorra ja que s’ha aconseguit una cobertura mediàtica de nivell mundial. Pel ministre, és positiu també que s’hagin pogut escoltar a Andorra diverses personalitats rellevants del món turístic en l’àmbit internacional.

Entre les conclusions d’aquesta trobada va destacar la relació més estreta que hi ha d’haver entre la gestió correcta dels recursos financers i la sostenibilitat. En aquest sentit, el ministre de Turisme, Claude Benet, va dir que «si no protegim el nostre medi ambient, ens carregarem el turisme del Principat». Per Benet, «el turisme a Andorra i a totes parts ha de ser natura, cultura i medi ambient». En el mateix sentit, Taleb Rifai, el secretari general de l’OMT, va declarar que el turisme ha de combinar el creixement econòmic amb la sostenibilitat.

Propostes dels hotelers D’altra banda, la Unió Hotelera d’Andorra va presentar ahir les seves propostes als partits, que passen per potenciar aquest sector i crear nous productes en aquest àmbit.

pdf3.jpg