Finalitza la primera fase d’obres urgents per evitar les filtracions d’aigua a Ràdio Andorra

Autor: ANA
Font: més andorra
Publicat el: 4 de Març de 2011

La primera fase d’obres d’urgència de Ràdio Andorra ja ha finalitzat amb la restauració de la coberta i les claraboies per evitar les filtracions d’aigua. Un cop acabats aquests treballs que van començar al mes de gener, l’edifici ja ha quedat en condicions perquè s’hi pugui treballar a dins en l’inventariat de la maquinària.

Tot i així, la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, que va visitar ahir al matí les instal·lacions, va recordar que encara queden pendents dues fases, en què s’haurà d’acabar la coberta i canviar algunes peces de fusta, i restaurar les portes, balcons, finestres i algun terra de fusta. Sobre la data en què es podria començar la propera fase, Vela va dir que tot dependrà de quan hi hagi pressupost, però que des del Ministeri es deixarà tot a punt perquè es pugui avançar el més ràpidament possible.

La ministra va visitar l’edifici de Ràdio Andorra amb motiu de la finalització de la primera fase d’obres d’urgència. Els treballs han consistit a restaurar la coberta plana i les claraboies per on es filtrava l’aigua empantanant el terra i impedint que es pogués treballar allà dins. Aquests treballs es van considerar urgents i eren realment importants pel risc que existia que la maquinària es fes malbé amb l’aigua que hi queia a sobre. A partir d’ara, segons va indicar la ministra, ja es pot accedir a l’edifici sense risc i en bones condicions, i per això es podrà procedir a l’inventari de la maquinària que hi ha a dins.

Queden pendents la segona i la tercera fase de les obres que no se sap quan podrien començar. La segona fase consistirà en l’acabament de la coberta i canviar algunes peces de fusta que poden estar en mal estat, i per a això s’ha calculat un pressupost d’uns 60.000 euros, però tal com va indicar Vela, encara no es pot saber quan es disposarà d’aquests diners, i per tant quan s’hi començarà a treballar. El que sí que va assegurar és que es deixarà tot preparat per poder començar l’obra, com per exemple els documents per al concurs públic i tots els tràmits que s’hagin de fer.

Pel que fa als vidres trencats que hi ha en algunes finestres, a les portes, balcons, finestres i terres de fusta, hauran d’esperar fins a la tercera fase per a ser restaurats. La ministra va explicar que s’està preparant l’edifici per començar a rehabilitar-lo i poder decidir l’ús que s’hi dóna, que per ara encara no s’ha pogut concretar. Tot i que no es descarta l’opció que acullin les instal·lacions de Ràdio Nacional d’Andorra, Vela va recordar que l’espai és de 600 metres quadrats i no seria suficient per encabir tot el que necessita RNA.

La maquinària que encara es troba a les instal·lacions s’ha d’inventariar per poder definir què és el que hi ha i per a què servia cada una de les eines, però això encara no s’ha pogut fer perquè faltava tapar el sostre per poder-hi accedir amb seguretat. A partir d’ara podran anar a les instal·lacions treballadors que van fer servir la maquinària de Ràdio Andorra i són testimonis que podran indicar per a què servia cada una de les peces, així com explicar l’ambient de feina que s’hi vivia. Tot això, però, s’espera que es pugui fer a l’estiu quan hi hagi unes condicions meteorològiques més adients.

Descartat el Museu de l’Automòbil a l’Hotel Rosaleda.

Pel que fa al recent estudi tècnic que es va publicar sobre la possibilitat de traslladar el Museu de l’Automòbil a l’Hotel Rosaleda, la ministra va confirmar que l’informe descarta totalment aquesta possibilitat. Mentre el cònsol major d’Encamp, Miquel Alís, va dir dilluns en la darrera sessió de Consell de Comú que encara s’havia d’estudiar, la ministra va assegurar que ja s’ha desestimat l’opció. Segons Vela, és molt més factible traslladar el museu a un edifici de nova construcció, ja que es necessiten 18.000 metres quadrats i és més adient que es faci pensant en les necessitats que té una exposició d’automòbils, mentre que aprofitar el Rosaleda implicaria que no estiguessin en tan bones condicions.

pdf3.jpg