Presumpte ús fraudulent d’una enquesta preelectoral

Autor: P. G.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 de Març de 2011

El Centre de Recerca Sociològica (CRES), que depèn de l’Institut d’Estudis Andorrans, ha fet públic l’ús fraudulent que està realitzant una empresa que utilitza el seu nom per fer enquestes preelectorals. El CRES ho va comunicar al Govern perquè aquest fes públic aquest presumpte delicte.

Segons el CRES aquesta empresa pregunta la identitat de l’enquestat i altres dades com el correu electrònic. L’enquesta que està realitzant el CRES sobre les eleccions del 3-A és anònima i les trucades telefòniques es fan amb una selecció de números de telèfon que ha marcat Andorra Telecom de forma aleatòria. Els resultats de l’enquesta d’intenció de vot es tindran entre el 18 i el 19 de març i tot seguit s’espera que es presentin. Les preguntes van destinades a descobrir la intenció de vot, però també hi ha més relacionades amb ideologies que estan destinades al vot decidit.

Davant d’aquesta anomalia denunciada pel CRES el Govern obrirà una investigació per esbrinar «si això s’està produint i analitzar si hi ha ús fraudulent», va explicar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé.

pdf3.jpg