Rosa Gili i David Rios acompanyen Bartumeu al capdavant de la llista

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 23 de Febrer de 2011

L’escaldenca Rosa Gili anirà de número dos a la candidatura nacional socialdemòcrata i l’encampadà David Rios n’ocuparà el tercer lloc. Així ho ha anunciat el primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), Ferran Goya, després que el comitè directiu va aprovar unes llistes nacionals i territorials formades bàsicament per militants del partit, així com per diversos independents i el membre del Grup d’Unió Parroquial Independents (GUPI) Jordi Cadena.

Goya va afirmar que el PS ha optat per una llista “equilibrada entre experiència i renovació generacional”, amb vocació continuista i paritària. Tot i així, va matisar que aquest últim factor tan sols s’ha pogut aplicar estrictament en els vuit primers llocs de la llista nacional i a algunes candidatures territorials, ja que “no sempre ha estat possible”.

A més de la fins ara consellera general i el secretari d’organització del partit, acompanyaran Bartumeu en les primeres posicions els ministres Gerard Barcia i Sílvia Bonet –quart i sisè, respectivament‒, i l’exconsellera general Mariona González, que ocuparà el cinquè lloc. El secretari d’Estat d’Esports i Joventut, Manel Blasi, i la secretària d’Estat d’Igualtat i Benestar, Magda Mata, completen les vuit primeres posicions de la llista, que també compta amb Josep Roig, Marc Cornella, Jordi Rich, Olga Guasch, Josep Maria Cucalón i el ministre Vicenç Alay.

Pel que fa a les candidatures territorials, a Canillo concorreran Judith Salazar i Liliane Lamouroux; a Encamp, Francesc Rodríguez i Maria Pilar Riba; a Ordino, Franz Armengol i Jordi Cadena; a la Massana els titulars seran Pere López i Sònia Cano; a Andorra la Vella, Carles Blasi i Jan Cartes; a Sant Julià, Bruno Bartolomé i Rossend Areny, i a Escaldes-Engordany hi aniran Jordi Font i Víctor Naudi.

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata va argumentar que s’ha donat prioritat als “companys que han estat consellers”, donat que “ni el Govern ni el Consell General han acabat una legislatura normal de quatre anys”. Així mateix, va afegir que “hem intentat que també hi hagués renovació i gent que aportés nova força al partit, i pensem que ho hem aconseguit”.

Goya va recordar que les negociacions per formar coalició amb els Verds d’Andorra, Segle 21 i Renovació Democràtica (RD) no van prosperar per diferents raons, en aquest últim cas per “qüestions de disponibilitat”. Amb tot, va anticipar que “tindrem una bona ajuda d’RD a la territorial d’Encamp” i va concloure: “Cal  comprendre que en grups petits sigui difícil trobar candidats per entrar les llistes.” En aquest sentit, Goya va advocar per “no fer una plataforma efímera per aconseguir majories i barallar-nos l’endemà” i va assegurar que les candidatures reflecteixen les diferents sensibilitats existents.

El primer secretari del PS també va apuntar que “podem abraçar un percentatge important de la societat andorrana”, donat que “la tasca no respondrà a una ideologia de centreesquerra, sinó que anirà dirigida a solucionar els problemes econòmics i socials”. No obstant, va apuntar que la feina es farà sense renunciar a la ideologia i que el programa electoral recuperarà “el que no hem assolit del 2009”.

pdf3.jpg