Bartumeu serà candidat a les generals si el PS fa “un canvi cap al centre”

Autor:
Font:
Publicat el: 14 de Febrer de 2008

diaridandorra

Gabriel Pérez/ Gabriel Fernández 

Jaume Bartumeu es presentarà a les primàries que han de servir perquè el Partit Socialdemòcrata esculli el cap de llista amb vista a les eleccions generals.

Això sí, per fer-ho planteja a la formació determinades condicions que passen, segons va manifestar, per mirar “des de l’esquerra cap al centre”.

I és que l’actual president del grup parlamentari de L’Alternativa, que ahir va concedir una àmplia entrevista al programa Cal Fernàndez, d’Andorra 7 Ràdio, assegura que “es donen les condicions per guanyar les eleccions i que hi hagi un canvi”, però perquè això succeeixi cal que la formació socialdemòcrata “faci uns moviments”. Bartumeu indica que “és l’hora de decidir si volem morir a l’oposició” i considera que “si fem un pacte amb l’esquerra estem abocats a continuar-hi, en canvi, si anem cap al centre ens acostarem al Govern”.

Qui va ser cap de llista de L’Alternativa en les generals del 2005 va deixar clar que “si fem aquest canvi seré candidat”. El dirigent es mostra confiat que això acabi sent una realitat després dels acords que es van prendre dissabte passat al comitè directiu del partit. “El document que es va aprovar parla d’això, de posar fi a les dues Andorres i de fer aquesta mirada cap al centre des de l’esquerra. Ja és una pista important”, comenta Bartumeu, que sap que dins del PS hi pot haver diferents sensibilitats que no estiguin del tot d’acord amb aquest plantejament. “Els dies vinents s’ha de fer una gran feina de converses perquè tothom assumeixi que aquesta és l’opció”, comenta el conseller socialdemòcrata.

De fet, el líder de L’Alternativa considera que el PS “ja està centrat”, però que fa falta que “la gent ho vegi”. En aquest sentit, Bartumeu considera clau amb vista a les generals poder transmetre el missatge de manera clara als electors. “El que li dic al partit és que el país necessita un canvi i que l’hem de fer nosaltres, però si no estem convençuts no podrem convèncer la gent”, explica el conseller, que assegura “estar més preparat i tenir millor equip que mai”.

El polític socialdemòcrata admet que en els comicis vinents es juga molt, però pensa que no tan sols ell està en aquesta situació, també “el partit i l’Andorra que no és dels que han remenat fins ara les cireres”. Bartumeu avisa que en cas de derrota electoral “hi haurà un desencís important”.

El conseller troba normal que totes les travesses l’assenyalin a ell com a cap de llista a les generals, i tot i que assegura que “hi ha d’altres que hi poden anar”, creu que “el que probablement no té el partit són dues o tres persones que puguin tenir garanties de guanyar”. Malgrat això, Bartumeu veu “positiu que es tingui un lideratge clar al partit”.

Assegura no tenir “res a amagar” pels assessoraments a Encamp

Jaume Bartumeu no va tenir cap problema per reconèixer les xifres que el seu despatx d’advocats cobra al comú d’Encamp per realitzar tasques d’assistència jurídica. El polític socialdemòcrata va admetre que reben “una quota per assessorar durant deu hores a la setmana la corporació local i aquesta és una mica superior als 3.000 euros al mes”. Tot i això, el conseller de L’Alternativa va recordar que “pràcticament no exerceixo com a advocat i al despatx només hi vaig els dimarts”.

A més, va indicar que “el que ens paga el comú és públic i no tenim res a amagar”. Bartumeu no va desaprofitar l’ocasió i va afirmar que “altres comuns liberals” destinen encara quantitats més elevades a aquestes tasques d’assessorament. “Pregunti-li al cònsol de Canillo quant van pagar a l’advocat que va perdre contra nosaltres el cas de Concòrdia”, va comentar, a la vegada que demanava que “també es parli de l’assessoria jurídica del comú de la Massana”.

pdf3.jpg