Iniciativa per oferir deu dies de descomptes generalitzats al maig

Autor: D. MORENO
Font: diari d'andorra
Publicat el: 16 de Febrer de 2011

No és possible regular els períodes de rebaixes si no és mitjançant una llei que, una legislatura més, acabarà al calaix. No obstant això, ahir es va començar a gestar una acció que pretén posar d’acord comerciants, però també d’altres sectors relacionats amb el turisme (hotels, restaurants, Caldea), per atreure visitants amb promocions generalitzades en un mes de poc negoci, el maig.

El ministre de Turisme i Comerç, Claudi Benet, va assegurar als assistents reunits ahir per tractar la qüestió que el Govern finançarà la promoció publicitària a l’exterior de la iniciativa.

Malgrat que l’acció encara s’ha d’acabar de treballar, ahir ja es van fixar les dates. Començaria el cap de setmana del 7 i el 8 de maig i s’allargaria fins al diumenge següent, dia 15. L’objectiu és que les promocions abracin un ampli espectre de negocis i no tan sols els purament comercials. Així, es tractaria que hi hagués tarifes especials a la baixa en hotels, restaurants i també a Caldea, el Palau de Gel, a Canillo, o els museus, entre d’altres. Tanmateix, els presents van estar d’acord que s’haurien de fer activitats paral·leles al carrer per animar els visitants. El mateix ministre hauria proposat una exposició de vehicles antics a la via pública que és una experiència que ja ha tingut precedents amb mostres de models històrics de Ferrari i Porsche. Una altra de les possibilitats que es van apuntar és que els artistes del país treguin les obres al carrer (es va parlar de fer-ho al nucli antic d’Andorra la Vella) per mostrar-les a la ciutadania i els visitants.

PLUJA D’IDEES

De la reunió celebrada ahir es va recollir una pluja d’idees per començar a perfilar com haurien de ser aquests deus dies especials. El representant de la Federació de Comerciants (FACA) a la reunió, Albert Ginesta, va comentar que encara és un projecte en fase “embrionària” i que s’ha d’acabar de parlar amb tots els implicats. A la reunió hi havia representants de la patronal hotelera, de la FACA, de l’Associació de Petits Comerciants, de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i de l’Associació de la Petita i Mitjana Empresa (PIME). Ginesta va comentar que “la idea ha semblat bona i cal suposar que tirarà endavant”, però també va voler ser prudent perquè “encara s’ha de parlar amb molta gent”.

Els comerciants ja havien parlat prèviament de la qüestió i portaven una proposta a la reunió. No obstant això, insisteixen que ha de ser una acció generalitzada perquè tingui efecte. “És una setmana en què l’objectiu és que tot Andorra s’impliqui per fer alguna cosa que atregui públic”, va comentar la vicepresidenta de l’Associació de Petits Comerciants, Rosa Pascuet. El col·lectiu ha estat un ferm defensor des del moment que es van presentar (fa pocs mesos) de la necessitat de regular els períodes de rebaixes. Malgrat que no ha pogut ser, Pascuet sí que va voler agrair la predisposició del ministre Benet a donar suport a la iniciativa. La representant dels petits comerciants va assenyalar que “la predisposició a fer alguna cosa ja és molt important perquè és un començament”, i hi va afegir que la competència de l’exterior és cada cop més forta.

La iniciativa promocional es podria repetir al novembre, que també sol ser un mes fluix per al sector turístic.

pdf3.jpg