Feina feta, i molta feina per fer

Autor: editorial
Font: més andorra
Publicat el: 16 de Febrer de 2011

Després de molts mesos d’interrogants oberts al voltant de la situació política del país, ahir es van començar a tancar. Les eleccions s’anticipen. Ja se sabia, però planaven alguns dubtes sobre la possible data.

Com a recordatori, dir que es va començar a demanar l’avançament electoral en ser rebutjat el pressupost per al 2010, i en constatar-se el «fracàs» col·lectiu que ha suposat aquesta legislatura en preveure’s el rebuig per segon any consecutiu del pressupost, ja es va fer evident la necessitat d’avançar les eleccions. El cap de Govern va mantenir que calia esperar als fets, i que després del debat pressupostari pensaria en citar la ciutadania a les urnes. Després d’aquest debat, encara no era evident la data de les eleccions.

Les apostes han anat variant a mesura que els dies anaven passant. Finalment, se celebraran el 3 d’abril, la campanya s’iniciarà el 20 de març i el 23 de febrer és la data límit per presentar les candidatures. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha de comparèixer aquesta tarda per exposar a la ciutadania la decisió. Així, la V legislatura s’ha tancat, després d’haver «perdut» massa temps debatent crèdits extraordinaris i suplements de crèdit, i pocs textos amb més substància. Els debats «estèrils» i «repetitius » han marcat aquesta fugaç legislatura, en la que també s’han fet grans progressos: s’ha aprovat la llei d’intercanvi d’informació fiscal i s’han signat els convenis necessaris per sortir de la llista de paradisos fiscals i s’ha aprovat una part de la reforma tributària –que resta en stand by mentre el nou Consell General no aprovi la llei de l’IVA–. El proper Legislatiu, però, tindrà molta feina a fer: haurà de destinar igualment molt temps a autoritzar crèdits al govern que surti escollit, a més de fer les reformes tan llargament i insistentment reivindicades.

pdf3.jpg