El Govern simplifica les factures més baixes

Autor: REDACCIÓ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 15 de Febrer de 2011

El Govern va aprovar un reglament per tal de simplificar el procediment del pagament de les factures inferiors als 600 euros. Així ho va fer públic ahir a través d’un comunicat en què s’assegura que el text dóna compliment a la Llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, i de racionalització i d’optimització dels recursos de l’administració, aprovada per l’executiu el desembre passat.

El text regula el procediment de pagament simplificat de les despeses de quantitat escassa, i determina la naturalesa de les despeses inferiors a 600 euros que s’hi acullen, així com els mecanismes de control d’aquests pagaments. Segons el comunicat de premsa, el reglament s’aplica a l’administració general, les entitats parapúbliques i les societats públiques participades per l’administració general. El nou procediment, així, es podrà aplicar a les despeses de consum de béns corrents i de serveis, a les despeses de formació i perfeccionament del personal i a les dietes, sempre que no superin el llindar establert.

El Govern va informar que durant l’any 2010 l’administració va generar 17.630 factures corresponents a despeses d’aquesta naturalesa. Ara, amb l’entrada en vigor d’aquest reglament, es podran agilitzar els tràmits de pagament d’un conjunt de factures que representen un volum força important.

Des del punt de vista formal, el reglament comprèn 6 articles que contenen les disposicions referents a l’objecte, l’àmbit d’aplicació, la naturalesa de les despeses d’escassa quantitat, el procediment simplificat, la fiscalització dels pagaments, el termini de pagament i les actuacions de control i d’instrucció.

La Llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social es va aprovar amb un total de 32 articles, entre els quals destaquen la congelació dels lloguers fins a final del 2011, la congelació dels salaris públics a partir dels 2.000 euros, la intensificació de la lluita contra l’intrusisme o la possibilitat d’acollir-se a ajuts per fer actuacions de millora de l’eficiència energètica dels edificis.

pdf3.jpg