L’acord monetri es rubrica i queda en espera que el Consell el ratifiqui

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 11 de Febrer de 2011

Punt final al procés de negociació iniciat el 2003 amb Marc Forné com a cap de Govern. L’ambaixadora a la Unió Europea, Eva Descar­rega, va rubricar ahir l’acord monetari. Ara només queda la ratificació per part del Consell General.

Tot apunta que seran els 28 consellers elegits a les pròximes eleccions generals els qui hauran de prendre la decisió, si finalment, tal com va anunciar el cap de Govern, es dissol l’actual cambra legislativa.

L’executiu va anunciar ahir la fi de les negociacions a Brussel·les, després que el consell de ministres del 2 de febrer hi donés llum verd, o “foc verd”, tal com va afirmar Jaume Bartumeu. Les negociacions de darrera hora, que van tenir lloc també a la capital belga el 26 de gener passat, van servir perquè la UE transigís amb el calendari d’aplicació del cabal comunitari. El Principat implementarà el cabal comunitari en tres fases de dos anys de durada. La primera tindrà lloc el juny del 2014, la segona, el mateix del 2016, i finalment el juny del 2018 caldrà haver finalitzat l’adaptació a les lleis i directives europees.

L’acte de signatura va tenir lloc a l’edifici Beaulieu de la seu de la UE, segons un comunicat oficial del Govern. Per part de l’organisme, hi van assistir el cap d’unitat de la direcció general d’Afers Econòmics i Financers, Benjamin Angel, el representant del Banc Central Europeu, Peter Rennferdt, el conseller d’Economia i Finances de la representació permanent espanyola, Eduardo Bryant, i la representant permanent de França, Isabelle Pellier.

L’executiu també va anunciar que el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, compareixerà públicament per donar més detalls sobre el contingut del conveni. A més, cal recordar que el Govern es va comprometre a fer una campanya pública de difusió per fer arribar informació d’aquest acord a tota la població.

pdf3.jpg