Andorra i la Unió Europea rubriquen a Brussel·les l’acord monetari

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 11 de Febrer de 2011

Andorra i la Unió Europea van rubricar ahir al migdia l’acord monetari. La rubrica, que va tenir lloc a Brussel·les, va anar a càrrec de l’ambaixadora del Principat d’Andorra a la Unió Europea, Eva Descarrega, segons va informar el Govern.

Per part de la Unió Europea va rubricat l’acord una delegació integrada pel cap d’Unitat a la Direcció General d’Afers Econòmics i Financers, Benjamin Angel, pel representant del Banc Central Europeu, Peter Rennferdt, pel conceller d’Economia i Finances a la Representació Permanent Espanyola, Eduardo Bryant, i per Isabelle Pellier, representant de la Representació Permanent de França.

Segons va explicar l’Executiu en un breu comunicat de premsa, la Unió Europea va felicitar ahir Andorra per la rúbrica del text de l’acord «que marca la finalització de les negociacions de l’acord monetari després del llarg procés de negociació iniciat el 2004», en aquest cas per part de l’Executiu liberal.

més detalls la setmana vinent / La rúbrica de l’acord va tenir lloc a l’edifici Beaulieu, seu de la Direcció General d’Afers Econòmics i Monetaris de la Comissió Europea.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, «compareixeran la setmana vinent davant els mitjans de comunicació per donar tots els detalls d’aquest acord», segons es va anunciar al comunicat de premsa ahir al matí.

Segons va afirmar Bartumeu recentment a Esade, el fet que Andorra sigui l’únic país que funciona amb l’euro però que no té un acord monetari amb la Unió Europea implica el risc que el país quedi «aïllat del sistema de compensació bancària internacional», el que seria «un suïcidi per a les properes generacions». Per això, un dels objectius del cap de Govern era rubricar aquest acord abans de les anticipades.

pdf3.jpg