La Televisió Digital Terrestre oferirà vuit nous canals de televisió, entre els quals Esports 3, a partir del 17 de març

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2011

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va afirmar que el Govern ha decidit exhaurir el termini per a donar resposta al Síndic sobre el reglament de pròrroga del pressupost. Per tant, segons va explicar Bartolomé el proper dilluns es donarà al Síndic l’informe que havia encarregat el Govern sobre aquesta qüestió.

Segons va  afegir, per realitzarho s’havien efectuat diverses consultes. Es dóna la circumstància que la Sindicatura havia encarregat un estudi a un expert en què es detallava que el reglament de pròrroga del pressupost havia envaït les competències del Consell General. El pressupost del 2011 no va ser votat pel Consell General.

El Consell de Ministres va aprovar ahir l’ampliació de canals de televisió que es poden sintonitzar per la televisió digital terrestre (TDT). Aquesta ampliació de l’oferta televisiva es durà a terme en dues fases. En la primera d’aquestes fases, que es realitzarà el 17 de febrer, l’oferta s’ampliarà en quatre canals: Esports3, TVPirineus, Euronews i TV5. En la segona fase, que es farà el 17 de març, s’ampliaran quatre canals més. Són 8TV, Direct 8, Teledeporte i una cadena portuguesa que encara resta per determinar.

El portaveu de l’Executiu, Bruno Bartolomé, va destacar l’esforç que s’havia fet des del Govern per a poder oferir el nou canal esportiu de TV3, Esports 3 i que amb la nova graella televisiva hi haurà un equilibri lingüístic entre l’oferta en català, castellà i francès. Bartolomé també va ressaltar que, a més d’aquests idiomes, hi ha també oferta en anglès i portuguès. A més, va assegurar  que amb aquesta ampliació es passaran de les 20 cadenes que hi ha ara a 28.

pdf3.jpg