El Govern crearà a principis d’abril una agència fiscal per gestionar els tributs

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 10 de Febrer de 2011

El Govern preveu crear a principis d’abril una agència que gestioni i controli els impostos, coincidint amb la posada en funcionament de la reforma tributària. Com a primer pas, el consell de ministres va aprovar ahir el decret de constitució de la comissió per a la creació de l’Agència Andorrana Fiscal i de Fronteres.

Aquesta comissió, que aglutinarà els diferents organismes de l’administració general que tenen competència en matèria de tributs, serà l’òrgan encarregat de proposar les pautes de funcionament d’una única organització fiscal. Així, l’ens estarà format pel ministre de Finances, el secretari general, el secretari d’Estat de Funció Pública, el director de Tributs i el de Duana, i un representant del gabinet jurídic, del sindicat del cos especial i del departament de Tributs.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va avançar que la comissió “es reunirà de forma regular per poder-la tenir desenvolupada en unes poques setmanes”, amb l’objectiu de posar-la en funcionament “al voltant de l’1 d’abril”. Així mateix, va apuntar que “des del departament de Finances ja s’ha fet passos per coordinar els departaments de Duana i de Tributs”, una de les funcions que haurà de desenvolupar la comissió.

El portaveu de l’executiu va argumentar que, un cop posada en marxa la reforma fiscal, “la creació o remodelació de tots aquests impostos ha d’implicar l’existència d’una organització sòlida i eficaç que porti a terme la gestió, la liquidació, la recaptació, el control i la inspecció”. Així mateix, va afirmar que “la creació de l’Agència Andorrana Fiscal i de Fronteres és una eina imprescindible per garantir una gestió dels tributs estatals eficient i sense que el cost d’aquesta gestió augmenti per a l’administració”.

Finalment, Bartolomé va exposar que “la creació d’aquesta agència permetrà optimitzar tots els recursos de l’administració, tant materials com humans, centralitzar les dades i les eines de gestió i control, millorar la gestió dels ingressos, racionalitzar la despesa, agilitzar els tràmits per als obligats tributaris i tenir un interlocutor únic, així com un estalvi de temps en la gestió administrativa.

L’oferta televisiva de TDT s’ampliarà amb vuit nous canals en dues fases

El Govern ha aprovat l’ampliació de l’oferta televisiva per televisió digital terrestre (TDT) amb vuit nous canals, entre els quals destaquen el canal esportiu català Esports3 i la cadena radicada a la Seu d’Urgell TV Pirineus. La implantació es farà en dues fases: a partir del 17 de febrer i del 17 de març. En una primera fase, s’hi incorporaran les cadenes catalanes Esports3 i TV Pirineus, la francesa TV5 Monde i el canal de notícies Euronews. Posteriorment, el 17 de març es preveu habilitar un segon mòdul amb el canal català 8TV, el francès Direct 8, l’espanyol Teledeporte i una cadena portuguesa que encara està per confirmar.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va assenyalar ahir que per fer la selecció s’ha tingut en compte “el principi d’equilibri entre els idiomes i les temàtiques”, i va ressaltar l’esforç fet per incorporar Esports 3, en vista de l’interès demostrat per la ciutadania.

 

pdf3.jpg