L’oferta televisiva s’ampliarà amb vuit canals nous a partir del dia 17

Autor: e.a.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2011

L’oferta televisiva s’ampliarà properament amb vuit canals nous, entre els quals s’inclouen Esport 3 –el nou canal esportiu de Televisió de Catalunya–, Teledeporte i Euronews. La implementació d’aquests canals, a partir de dos mòduls nous de Televisió Digital Terrestre (TDT), es farà en dues fases: la primera, a partir del 17 de febrer i la segona, a partir del 17 de març. Segons va explicar ahir el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres, l’elecció dels canals s’ha fet respectant «el principi d’equilibri entre idiomes i temàtiques».

L’Executiu va acordar ahir dimecres una ampliació del nombre de cadenes de TDT que es poden veure al Principat, de manera que l’oferta final serà de 28 canals. Per motius tècnics,va dir Bartolomé, la incorporació de canals retransmesos per Andorra Telecom es farà en dues fases. La primera fase, a partir del 17 de febrer, permetrà sintonitzar Esport 3, Pirineus Televisió, el canal francès TV5 i l’ìnternacional Euronews.

Un mes més tard es posarà en marxa el segon multiplex, de manera que, a partir del 17 de març, es podran veure quatre cadenes més: la catalana 8TV, la francesa Direct 8, el canal esportiu de Televisión Española –Teledeporte– i una cadena portuguesa encara per determinar. De fet, tal com va detallar Bartolomé, l’Executiu ha rebut diverses ofertes de canals portuguesos i és molt probable que la decisió final es prengui en el decurs de la visita oficial que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, farà a Portugal entre avui i demà.

Amb aquesta ampliació, el servei de televisió en obert que ofereix Andorra Telecom passarà de 20 a 28 canals, en cinc llengües diferents (català, francès, castellà, portuguès i anglès). El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va voler subratllar «els esforços que ha fet el Govern per assegurar la recepció del nou canal esportiu de Televisió de Catalunya, Esport 3», ja que, segons va comentar, s’havia detectat una certa inquietud pel fet que el Canal 33 hagi deixat de retransmetre els partits de futbol. Bartolomé va assegurar que, últimament, havien rebut força demandes telefòniques de ciutadans al voltant d’aquesta qüestió.

Igualment, el portaveu del Govern va insistir que, a l’hora d’escollir els canals, s’ha tingut en compte l’idiome, la qualitat i el contingut temàtic.

pdf3.jpg