Acomplerts 70 objectius per a la reactivació

Autor: ALEIX TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 2 de Febrer de 2011

Els objectius que es va fixar la taula de desenvolupament econòmic el setembre de l’any passat s’han acomplert en un 80 per cent. Així ho va traslladar ahir el ministre d’Economia i Finances, Pere López, als membres que formen part de la taula que en fa el seguiment, entre els quals hi ha el president de la CEA, Xavier Altimir, el president de la PIME, Marc Aleix, i la directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler.

Els representants dels empresaris van explicar que valoraven positivament la majoria dels aspectes que el Govern ha aconseguit implementar, però no estan del tot satisfets amb el ritme amb què s’han tirat endavant, per la situació política que es viu. Tampoc no veuen clar que les mesures tinguin un impacte econòmic immediat. El mateix ministre va declarar que per veure el resultat d’algunes accions “caldrà esperar”. López va assenyalar que dels 86 compromisos adquirits a les taules se n’han assolit 70.

Un altre element amb el qual els empresaris es van mostrar crítics va ser les polítiques actives d’ocupació. El Govern va assenyalar la setmana passada que s’hi havien interessat tan sols sis empreses, i s’havien generat només catorze llocs de feina. El problema, segons els empresaris, “és l’excessiva complicació” per aconseguir la subvenció, cosa que la fa “només accessible per a les empreses grans” que ja tenen “una gran plantilla consolidada”. També van assenyalar que per a la majoria de les microempreses “incorporar-se al procés ja costa el que es rep de subvenció”, i que per això havia estat una iniciativa de poc èxit. Pere López va defensar aquestes mesures, tot recordant que “és la primera vegada que al país hi ha polítiques d’aquest tipus”. Alguns dels compromisos que el Govern dóna per bons són la reforma de l’ADI, el foment d’un parc tecnològic (que quedarà paralitzat per manca de pressupost), la potenciació de les energies renovables i la lluita contra l’intrusisme. D’aquest darrer punt, els empresaris van assenyalar, senzillament, que “ja era hora”.

pdf3.jpg