Nomen al carrer del ‘Gato Negro’

Autor: jOSEP ANTON ROSELL PUJOL
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 29 de Gener de 2011

El vell lema del circ del més difícil encara està personificat –en versió còmica– en el que esta passant amb ApC i especialment en el seu president. No hi ha dia en què no doni una sorpresa, cada vegada més inversemblant.

No tinc dubte que podria ser un més dels personatges que habiten a la calle del Gato Negro dels esperpents de Valle Inclán. Ara parla/imposa una coalició electoral i en cas contrari un vot a favor dels pressupostos. O sigui que, una vegada més, s’ofega a la piscina de les seves pròpies contradiccions. Gasta tota la seva pólvora en salves i podria ser el magnífic precursor de la política/trabucaire. Es fa difícil entendre aquest molí de vent que en cada gir aporta un nou element de sarcasme. Penso que respira per les brànquies, quan la resta de polítics –els ciutadans també– ho fan pels pulmons. Deu ser per això que a cada acudit ens provoca un tall de respiració. Ell, inassequible a tot i a tots, segueix gaudint d’una llarga infància política i es pren tan seriosament les coses que procura no despertar en elles cap seriositat.

Després de tanta xerrameca i esperar al darrer moment, la proposta d’ara és quelcom sorprenent. És difícil entendre que tingui seguidors, tal com esta plantejat l’actual numeret. El pressupost, passi el que passi amb les eleccions, ha de ser aprovat, perquè els ciutadans no tenen la culpa de les contradiccions polítiques i el Govern futur ha de tenir uns mínims consolidats dels que ara l’actual no disposa. Si els pressupostos no s’aproven seria una vergonya molt difícil d’explicar a l’elector per part de tots els Pares de la Pàtria. No vull pensar que tots els consellers pequen de l’egoisme suprem de creure que són immortals o bé que aconseguiran la vida eterna de seguir com fins ara.

Demanaria als consellers –a tots– amb experiència d’anys en la vida política, que no permetin més jocs infantils o no quedarà més remei que enviar un paquet de bolquers a cadascú. També que siguin responsables de saber administrar els temps i fer a cada moment el que pertoca. Tot menys continuar amb aquest carnaval.

pdf3.jpg