El Govern votarà l’acord monetari dimecres

Autor: ALEIX TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 29 de Gener de 2011

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir que és probable “en un 95 per cent” que l’executiu doni dimecres el vistiplau al text que es va tancar a Brussel·les.

Així ho va explicar el líder socialdemòcrata, poques hores després d’haver mantingut una reunió amb la Confederació Empresarial (CEA), per donar explicacions sobre el procés de l’acord amb la UE.

A més, la CEA va aprofitar per presentar al cap de Govern la nova junta directiva. El líder socialdemòcrata va explicar als responsables de la patronal que el pròxim consell de ministres “examinarà i votarà” el text definitiu que va arribar des de Brussel·les dimarts passat. Bartumeu va confirmar en declaracions, tal com ja va avançar el Diari, que les principals novetats són al calendari d’aplicació del cabal comunitari, un dels objectius que l’executiu s’havia marcat com a prioritari. A més, el cap de Govern va assenyalar que “el calendari és molt bo”, i per tant, que el Govern està “molt més a prop” del sí que del no. Fonts properes a la reunió de Brussel·les van indicar que la implantació de totes les normes i directives de la UE no s’hauria d’acabar fins al juny del 2018. Bartumeu va assegurar que es tractava d’un calendari “millor del que es podia esperar”, perquè ofereix un marge que supera àmpliament les dues últimes propostes rebudes de la UE.

La trobada amb la CEA no tan sols va servir per informar sobre l’acord monetari, sinó també perquè la patronal demanés si es podien establir reunions periòdiques, d’un o dos cops cada trimestre, perquè el Govern pogués estar en contacte amb els empresaris. Bartumeu va respondre amb un “sí” entusiasta a la proposta, segons fonts de la CEA.

El cap de Govern també va notificar als empresaris que rebrien còpia de l’acord monetari, un cop l’executiu hi hagi donat llum verd dimecres vinent. De moment, ningú de la patronal no va voler donar l’opinió de les possibles conseqüències del conveni, però van assenyalar que era “totalment lògic” que es debati amb els bancs en reunions a part, ja que són “el sector més afectat per aquest tema”.

pdf3.jpg