La signatura del Protocol duaner europeu sobre seguretat afavorirà els intercanvis comercials

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 28 de Gener de 2011

Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va signar ahir a Brussel·les el Protocol duaner sobre mesures de seguretat juntament amb l’ambaixador, Peter Györkos, representant permanent de la República d’Hongria, en representació de la presidència rotativa de la Unió Europea, i Walter Deffaa, director general de Fiscalitat i Unió duanera en representació de la Comissió Europea.

Aquest Protocol garanteix que la Unió Europea (UE) reconegui Andorra com un Estat que aplica normes equivalents per garantir el mateix nivell de seguretat a les seves fronteres i sobretot, evitarà que l’aplicació d’aquestes normes causi retards o obstacles a la lliure circulació de les mercaderies cobertes per la Unió duanera, afavorint la fluïdesa dels intercanvis comercials.

Espot va posar en relleu la importància d’aquest text que s’inscriu dins la continuïtat del bon funcionament de l’Acord d’Unió duanera que va signar el Principat amb la Comunitat Econòmica Europea el 1990. El ministre va afegir que també respon a la necessitat d’adaptar la legislació duanera a les normes de seguretat que aplica la Unió Europea a les fronteres exteriors.

pdf3.jpg