El Govern planeja fusionar la Duana i Tributs

Autor: MERITXELL PRAT
Font: diari d'andorra
Publicat el: 27 de Gener de 2011

En el marc de la Diada de la Duana, que es va celebrar ahir, el ministre Pere López va valorar positivament la tasca desenvolupada pel departament de Duana i va indicar que la intenció és seguir treballant i afrontar nous reptes. En aquest sentit, va manifestar que l’executiu treballa per fusionar els departaments de Duana i Tributs per assegurar “el desplegament i el control del marc tributari”.

Aquest projecte, que encara no està aprovat i que necessitaria la redacció d’un nou decret, esdevindria el pas previ per a la creació d’una Agència Tributària andorrana. “La creació de l’agència s’ha de fer per llei, però res ens impedeix treballar en aquesta línia”, va manifestar el ministre. López va afirmar que la fusió constituiria “l’escenari idoni per a tots, per aprofitar els recursos i donar més claredat davant dels administrats”.

El projecte, que va qualificar de “repte històric”, es podria tirar endavant, segons el responsable d’Economia i Finances, perquè la formació que han rebut els treballadors de la Duana els deixa totalment preparats per desenvolupar aquesta tasca: “Tenim un equip preparat i persones habituades a fer treballs administratius.” Així, sumats als membres del departament de Tributs en podria sortir “un equip reforçat”.

Un altre dels reptes que hauran d’afrontar els agents de la Duana serà la formació per desenvolupar els controls necessaris derivats de l’aplicació de l’ISI. Per facilitar- los la feina, de moment es treballa en la renovació dels equips informàtics que a partir de l’1 de gener del 2012 treballaran amb un programari nou.

Pere López també va aprofitar l’acte per destacar la implantació dels nous horaris que va assegurar que han ajudat a “optimitzar els desplaçaments i els procediments. Amb menys efectius cobrim les vint-i-quatre hores”.

pdf3.jpg