El Govern preveu consolidar la fusió de la Duana i Tributs aquest 2011

Autor: M. S. C.
Font: bon dia
Publicat el: 27 de Gener de 2011

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, ha avançat aquest dimecres que aquest 2011 cal consolidar la fusió entre el departament de Duana i el de Tributs. El Govern està treballant amb aquest objectiu i properament aprovarà el reglament que ho regularà.

La unió assegurarà el desplegament i el control dels nous impostos. Segons ha indicat el ministre, el departament de Tributs té pocs efectius i per aquest motiu, juntament amb els agents de duana (que ja han rebut formacions i estan preparats per fer treballs administratius), en sortirà un equip reforçat.

Aquest seria un pas previ a la creació d’una agència tributària, “l’escenari idoni”, segons López, per l’aprofitament de recursos i per la seguretat per a l’administrat. Tot i així, aquest ens ha de ser creat per llei, i això no podrà ser en els pròxims mesos.

Durant la diada de la duana, el ministre també ha afirmat que els agents del cos rebran formació sobre l’impost de la renda dels no residents per verificar que s’apliqui la retenció d’un 10% a les empreses estrangeres. Així, caldrà controlar les matrícules dels vehicles i les freqüències de pas de les empreses de fora. López ha recordat que el text permetrà lluitar contra l’intrusisme.

Durant la celebració, el ministre ha fet balanç de les actuacions realitzades el 2010 i ha valorat positivament els torns de dotze hores, que permeten fer més feina amb menys recursos. A més, també s’ha impulsat la renovació del sistema informàtic (que data del 1991), l’assoliment del Codi de conducta (una antiga reclamació dels membres del cos) i el treball fet sobre els processos per a la importació. Així mateix, ha fet especial èmfasi en la lluita contra el contraban, amb la realització de nou operacions per valor de 400.000 euros, i contra l’intrusisme i dotze operacions contra la pirateria i la falsificació.

Durant la diada també s’han entregat els diplomes als agents que han seguit cursos de formació. També s’ha ofert la medalla de bronze a la guàrdia civil, per la col·laboració en matèria duanera amb Andorra, i la medalla d’or a Carles Ferreira per la lluita contra el contraban, ja que mai no s’havia fet tantes actuacions a la duana andorrana com fins aquest any.

pdf3.jpg